SCOREBORD 13-12-2021

Share

Playlist op “Tidal”

Playlist op “Spotify”

 

De tussenstand

 

Adele – 2021 – 30 [ Neo Soul, Piano Blues]

De muziek is minder pop, de productie is vrij vlak en neutraal. Alle aandacht kan naar de zang van Adele en de teksten over en rond haar scheiding gaan. Ik hou ervan, van mij mag het meer luistermuziek zijn.

Alexi Murdoch – 2009 – Towards the Sun [Pop, Folk, World, & Country]

Man/vrouw met akoestische gitaar blijkt deze week het recept te zijn om naast Adele en Sting een plaatsje te veroveren. Alexi Murdoch is deze week de wat dromerige versie die me goed ligt.

Anna Leone – 2021 – I’ve Felt All These Things [Folk, World, & Country]

Brengt net als Adele haar hartzeer naar buiten in openhartige en van pijn doorspecte teksten. Voor velen toch het moment van creativiteit en mooi debuut.

Joe Bonamassa – 2021 – Time Clocks [Blues Rock]

Man met elektrische gitaar en weer een nieuw album van Joe Bonamassa. Als man die het hele gitaar idioom nog eens zelf op de plaat zet, kenmerkt dit album zich als een klassiek gitaarrock album. Geen blues of traditionals, maar echte gitaarrock a la seventies eighties, maar dan als Joe. Top!

Shannon Lay – 2021 – Geist [Rock, Folk, World, & Country]

Nieuw voor mij, maar ze heeft nog 4 studioalbums. Ze heeft meer een eigen vorm, meer een eigen stijl. Naast zang en akoestische gitaar worden lichte accenten toegevoegd. Heel mooi opgenomen en heel smaakvol.

Steve Miller – 1988 – Born 2B Blue [Jazz, Blues, Pop]

Een opgepikte wees-CD. De aandacht voor Steve Miller is bij mij weggevallen toen hij  “Abracadabra” muziek ging maken, maar een in de steek gelaten Steve Miller geef ik toch een kans. En terecht blijkt, de slappe pop-productie is weg, het Steve Miller geluid is terug in een rockabilly/jazzy jasje. Toch een beetje een kameleon, maar nu goed gedaan.

Sting – 2021 – The Bridge [Pop, Folk, World, & Country]

Lang niet iedereen blijkt uit de voeten te kunnen met Sting 2021. Daar hoor ik niet bij, dit is een prachtig album. Ok, geen/nauwelijks popmuziek. Net als Adele veel tekst en een ingehouden productie, het lijkt wel een nieuwe trend. Sting heeft veel te vertellen en zet dit op muziek in een vorm die doet denken aan z’n klassieke albums. Voor mij komt dit prachtig samen.

Share