Antonio Forcione Quartet ‎– In concert

Share

YouTube

Discogs

Tidal:

Spotify:

Muziek

Kort na elkaar hebben 4 Antonio Forcione albums de "Draaitafel" gesierd: "Ghetto Paradise", "Live!", "Heartplay" en "In concert". Ik pik er maar 1 uit om te bespreken, want ze zijn alle 4 zeer goed.

De Italiaan Antonio Forcione heeft al een heel oeuvre aan albums bij elkaar gespeeld en ik ben daar ergens middenin binnengevallen. Zowel in de studio als live op het podium klinkt de muziek als een klok. De liveopnames zijn zelfs uitzonderlijk goed gelukt.

De instrumenten staan mooi in het klankbeeld, klinken voorbeeldig en als geheel wordt er een betrokken sfeer neergezet. Je voelt dat de band samen met het publiek geniet van de muziek. Ook dat is een bijzondere kwaliteit.

De muziek hangt tegen jazz aan, heeft folk elementen, maar ook die van moderne klassieke muziek of wereld muziek. Het is een grote smeltkroes van prachtig gecombineerde stijlen.

Gezien de vele prijzen en samenwerkingen met vele artiesten is de waardering voor de muziek en de artiest breed. Ik heb nog geen tegenvallend album gehoord. Deze review is dus eigenlijk een aanbeveling van Antonio Forcione als muzikant.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid...­⊗
Compositievorm...
Rock­....
Blues­....
Symphonisch...
Elektronisch­....
Jazz.­...
Zang....
Instrumentaal­...
Piano­....
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­...
Bas gitaar..­..
Elektrische gitaar­....
Contrabas­...
Orkest...
Strijkers...
Trompet....
Orgel

Weergaven: 3

Share
Share