Alanis Morissette – 1995 – Jagged Little Pill

Share

 

 Alanis Morissette - Jagged Little Pill

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

De muziek van Alanis greep me via de schaarse momenten dat ik radio hoorde, of andere gelegenheden dat de muziek van die tijd tot me kwam. Misschien ook wel de sport kantine, want het volleybal leven was heel gezellig in die tijd.

Er was in ieder geval een groeiend besef dat er mooie nieuwe muziek was. Maar wie? De oplossing kwam ook uit de volleybal hoek. Toen ik een moment zag om het te vragen werd ik heel ongelovig aangekeken, maar het mysterie werd tenminste opgelost. En wederom muziek verbind.

Score: *******

Wat is het dan aan de muziek dat het me zo raakt. In ieder geval de noodzaak en emotie die klinkt. Lekker stevig en met kracht neergezet. (Er zit een soort Grunge laagje door de muziek.)

Maar met genoeg melodie en verfijning om echt aangenaam te zijn. De teksten zijn heel sterk en tezamen maakt dat de muziek van "Jagged Little Pill".

De score zou waarschijnlijk hoger zijn als het concert wat ik nadien bijwoonde niet zo'n teleurstelling was geweest. Dat was zo routine matig dat ik er akelig van werd.

Top 40

"You Oughta Know" was de eerste grote hit. Waarschijnlijk ben ik pas na "Ironic" aangesloten. Die sluit goed aan op het volleybal toernooi-seizoen.

1995 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1995

 

- Nederland wordt getroffen door grote wateroverlast. Door de hoge waterstand dreigen dijken van met name de Waal, zoals bij Ochten en Hurwenen, het te begeven. Commissaris van de Koningin van Gelderland Jan Terlouw besluit tot verplichte evacuatie van een kwart miljoen inwoners van onder andere deBommelerwaardTielerwaard en omgeving.

- In de V.S. wordt Kevin Mitnick gearresteerd. Hij brak in in sommige van de meest beveiligde computersystemen van het land.

- Als eerste Nederlandse muziekstation start TMF (The Music Factory) met uitzenden. Ook de zender TV 10 Gold zendt vanaf deze datum uit.

- De programmeertaal Java wordt aangekondigd.

- Ajax wint de Champions League finale van AC Milan door een doelpunt van Patrick Kluivert.

- Onder massale mediabelangstelling wordt wereldwijd Windows 95 van Microsoft gelanceerd

 
 
 

- Icelandic singer Bjork releases Post, her critically acclaimed sophomore effort as a solo artist. The musically diverse album contained some of her most popular work to date, including Army of MeHyperballadIt's Oh So Quiet, and I Miss You.

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Guus Meeuwis & Vagant - Het Is Een Nacht...(Levensecht)

- Höllenboer - Het Busje Komt Zo

- Vangelis - Conquest Of Paradise

- Irene Moors & De Smurfen - No Limit

- Coolio feat. LV - Gangsta's Paradise

- Double Vision - Knockin'

- Céline Dion - Think Twice

- Gompie - Alice, Who The X Is Alice

- Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderfull Days

- Clouseau - Passie

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- André Rieu - Strauß & Co.

- Irene Moors & De Smurfen - Ga Je Mee Naar Smurfenland

- Marco Borsato - Marco

- Vangelis - 1492: Conquest Of Paradise

- Bruce Springsteen - Greatest Hits

- Irene Moors & De Smurfen - Smurf The House

- Clouseau - Oker

- Céline Dion - The Colour Of My Love

- André Rieu - Wiener Melange

- René Froger - Live In Concert

Weergaven: 7

Share
Share