Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)

Share

Wie had kunnen denken dat Albert Hammond ooit een keer zou optreden in ons nederige Manifesto, hier in Hoorn. De man die al meer dan 360 miljoen platen verkocht heeft!

Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)
Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)

Hij lijkt er totaal niet mee te zitten dat hij de ene dag in De Opera van Berlijn staat en dan weer op een plek waar hij in 4 stappen het hele podium over is. Met niet meer dan een paar honderd man recht onder z'n neus. Hebben wij even mazzel.

Het is misschien moeilijk te verklaren dat ik een paar dagen eerder nog helemaal over m'n toeren raak van "I'm Going Home" van Ten Years After en dan weer helemaal een wegtrekker krijg van "I Don't Wanna Die in an Air Disaster". Het is gewoon zo. In 1974 was ik weg van het nummer en ik draai het nog steeds heel graag en vaak.

Ik had maar 1 doel, "I Don't Wanna Die in an Air Disaster" horen, live gezongen door de meester. Heel leuk om ook de tekst nu uit de mond van Albert Hammond te horen met betrekking tot de regels: "Well, I'm young and I'm pretty, And I wanna stay that way, Wanna be desirable, Till my dying day". Hoe vaak zal hij er aan terugdenken dat hij dat geschreven heeft?

Ik was me niet zo bewust van de enorme hoeveelheid hits die hij ook nog voor anderen geschreven heeft. Waarbij "Gimme Dat Ding" van The Pipkins waarschijnlijk de meest opmerkelijke is. Maar ook "One Moment in Time" voor Whitney Houston of "To All the Girls I've Loved Before" waar Julio Iglesias and Willie Nelson een hele grote hit mee hebben gehad. 

Setlis Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)
Setlist Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)

Het werd dus een avondje songbook Albert Hammond. Met de grootste setlist die ik ooit gezien heb! Niet dat alles gezongen is, maar het komt er aardig op neer als je de Spaans-talige nummers weglaat. Een avondje meezingen voor West-Friezen. Dat hebben we dus uitbundig gedaan. De temperatuur en sfeer stegen gelijk op.

Een beetje jammer dat Albert Hammond wel erg moest werken om de zang op orde te houden. Hij worstelde duidelijk met een verkoudheid. Aan de sfeer deed het niets af, nummers als "Down By The River" zijn instant sfeer.

Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)
Albert Hammond in Manifesto in Hoorn (9-12-2017)

"I'm a Train" is ook weer zo'n moment van ultieme vreugde. Wat kan het toch leuk zijn om "I'm a train! te zingen". 

Na bijna twee uur wegzwijmelen zijn er nog zoveel nummers over om de avond af te sluiten. "It Never Rains in Southern California", handen omhoog en meedoen. "The Free Electric Band" verwoord het gevoel van vrijheid en plezier wat we zo graag willen voelen. 

"The Air That I Breathe", het nummer waar de Hollies zo'n enorme hit mee gehad hebben is een verrassing als afsluiter, maar ook weer geweldig om uitbundig mee te zingen. Waar kan je nou beter mee afsluiten dan met de woorden "Sometimes all I need Is the air that I breathe and to love you"!

Weergaven: 0

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share