ALBUM SELECTIE 2020: Q2

Share

Dit is een overzicht van de album reviews uit de “DRAAITAFEL” DINGEN berichten van dit kwartaal. De lijst van de mooiste CD releases in deze periode. Als playlist op Tidal of Spotify en de reviews per album.

Luisteren met Tidal:

Luisteren met Spotify:

De reviews:

4-5-2020

David Friesen, Ralf Illenberger, Ulrike Dinter ‎– Still Waters:

Het trio David Friesen, Ralf Illenberger en Ulrike Dinter maken zo’n indruk op me dat ik het vreemd vind dat het bij dit ene album gebleven is.

Voor bassist David Friesen is het gewoon om de samenwerking op te zoeken. Ralf Illenberger maakt als gitarist ook veel solso albums. Van Ulrike Dinter is alleen dit album te vinden. Op viool heeft ze toch een wezenlijke bijdrage die ook op andere albums van waarde kan zijn lijkt me.

De hoofdmoot van de muziek is wel de combinatie van gitaar en basgitaar. Het is volledig instrumentale muziek. David Friesen en Ralf Illenberger nemen ook de meeste composities voor hun rekening. Het wordt jazz genoemd, maar dat doet de muziek wat mij betreft geen recht, het zou ook het label modern klassiek kunnen dragen of een vorm van ambient. Of zelfs folk door de viool klanken.

Dat ik het ambient noem komt door de prettige sfeer die door de muziek gecreëerd wordt. Er zit een heerlijke relaxte cadans in, een hele lichte swing en de opname is voortreffelijk. De afzonderlijke instrumenten komen prachtig uit.

Waar ik zelf het meest van geniet is het basspel van David Friesen, ook de bekendste van de 3 muzikanten. In de composities is de bas een solo instrument, gelijkwaardig aan de gitaar en de viool. De combinatie levert prachtige muziek op. Niet om op te dansen, maar om lekker bij weg te dromen. Of puur te genieten van de opname en de klanken. Wat mij betreft is dit album daardoor dubbel genieten.

Noot:

In de Coronatijd is alles even anders gegaan, met als resultaat maar 1 review in Q1.

Weergaven: 3

Share
Share