All Them Witches in Doornroosje (14-10-2016)

Share

Helemaal naar Nijmegen om All Them Witches te zien? Ja, na het beluisteren van het album "Dying Surfer Meets His Maker" was dat niet zo'n issue meer. Komen we ook eens in het toch wel roemruchte Doornroosjedoornroosje-deur

Het gebouw was toch nieuwer dan ik verwacht had en er waren zelfs 2 concerten tegelijkertijd. We moesten naar de kleine zaal, maar die bleek nog behoorlijk ruim te zijn. Een heel prettige speciaal als concertpodium gebouwde ruimte. Mooi hoor!

Even wennen en daar gaat het los met The Great Machine uit Tel Aviv. Recht op en neer muziek die met veel overtuiging gebracht wordt. Ik weet niet eens hoe ik dit noemen moet, en Bandcamp ook niet gezien de varianten: rock desert, rock doom, psychedelic rock, stoner rock.  Beschermd door m'n oor pluggen moet ik toegeven dat het toch wel aanstekelijk werkte, ook voor de zaal.

img_1648En dan wat te verwachten van All Them Witches uit Nashville
Tennessee, geen country muziek. De toon is gezet, dus ik zet me schrap. Het eerste nummer wordt inderdaad heel krachtig neergezet. Rocken kunnen ze! Het publiek geniet en tot m'n verbazing kennen ze de muziek heel goed.

Daar waar de grijze haren meestal goed vertegenwoordigd zijn bij de live concerten die ik bezoek is dat hier niet het geval. Het doet me veel plezier dat deze rock muziek zoveel bijval krijgt. Is er toch een verandering gaande in de muziek waardering van de jeugd?

img_1633De blues, rock en ook wel wat psychedelische elementen van de muziek worden in lekker lange nummers aan ons gepresenteerd. Er zijn veel momenten om echt van te genieten. Hoogtepunt wordt "Elk Blood Heart" van hun eerste album. De subtiele meeslependheid van dit nummer komt heel goed uit de verf. De zang van Charles Michael Parks jr overtuigd en Ben McLeod laat met zijn gitaarspel de emotionele lading horen. Heel mooi!

img_1680Dit kan ik niet voorbij laten gaan zonder de rol van Allan Van Cleave nog even te belichten. Heel bescheiden zit hij aan de zijkant op de grond voor z'n toetsen. Kleine finesses toevoegend aan het geluid van All Them Witches. Ik heb ze gehoord en ik vond ze fijn.

img_1689Robby Staebler mag zich in het laatste nummer nog even helemaal leeg drummen. Hij maakte er zichtbaar werk van. Een klassieker die nooit gaat vervelen.

All Them Witches maakt hele mooie muziek, de albums bewijzen dat. Persoonlijk zou ik wel willen dat de subtiliteiten daarvan live iets meer tot uiting zouden komen. Dat is mogelijk een kwestie van techniek, ervaring en waarschijnlijk geld. Ik hoop dat het ze gegeven is om zich hierin te ontwikkelen. Ze beloven na afloop snel weer terug te komen naar Nederland. Ook Amsterdam? Of is dat geen rock city?

Setlist

Weergaven: 4

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share