Allah-Las – 2012 – Allah-Las

Share

 

 

Allah-Las - Allah-Las

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Treinreizen van en naar het werk met Allah-Las muziek op de iPod is de eerste herinnering.

In de loop van 2013 bleek ook m'n jongste dochter er enthousiast over te zijn. Wat ik opmerkelijk vond omdat de muziek eenvoudig weggezet kan worden als niet interessante sixties namaak/ hermaak.

Ik heb haar nog niet eerder kunnen betrappen op enige affectie richting de roots van popmuziek. De jeugd zal dus anders naar de Allah-Las kijken en luisteren dan de groep die in de sixties geboren is. Misschien is hier ook een parallel te trekken met de vreemde hang naar vinyl op dit moment.

Het geluid van de LP wordt geroemd en mystiek gemaakt. Daar ben ik het 1 schone draaibeurt mee eens, daarna moet je de LP weggooien en een nieuwe pakken. Ik ben nog niet zo lang gelden naar een high-end show geweest en ook daar worden nog veel platenspelers op die apparatuur aangesloten. En ik vind het zo belachelijk!

Luister je naar een stereo set van bij elkaar meer dan € 100.000,- en dan hoor je ruis, gekraak en tikken tijdens een demonstratie. Echt!

Score: ******* **

Terug naar het geluid van de Allah-Las. Het geluid is top en verdiend een € 100.000,- set en een 24 bit 192 kHz reproductie (zeg maar Pono waardig).

Ik ben weg van het geluid van de elektrische gitaren van de Allah-Las. Daarnaast is de Allah-Las een goede band met een eigen muziekstijl. Wikipedia heeft niet voor niets moeite om het in een hokje te stoppen (garage rock, rock 'n rollindie rockpsychedelic rocksurf rock).

De zang, voornamelijk Miles Michaud staat niet heel erg op de voorgrond, maar is prettig ingehouden, een soort van cool. Een mooie mix. Voor mij een moderne variant van de beatmuziek. Zo lekker om hier naar te luisteren!

Top 40

Genoeg singles, nog geen hits (helaas).

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Weergaven: 8

Share
Share