Ani DiFranco – Which Side Are You On

Share

 

 

Ani DiFranco - Which Side Are You On

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is een goed gevallen download waar ik de oorsprong niet meer van weet. Een gevolg van het sinds +/- 2007 structureel wekelijks downloaden van alle nieuwe muziek die ik maar vinden kan.

De eerste luister sessie is dan een heel vluchtige samen met de rest van de downloads om de muziek die op eerste gehoor niks is te filteren. De muziek die dat overleefd gaat de "wasstraat" in om er met een vast format weer uit te komen qua mapnaam, map-inhoud, tags en een mooi plaatje.

De toppers worden in CD's aaibaar gemaakt, een groot deel verdwijnt met de delete knop en een deel blijft in de beloften status hangen om enige tijd later misschien alsnog ge-delete te worden.

Een proces waar weinig vuilnis uit voortkomt. Het liefst zou ik iedere week alle nieuwe CD's vanuit een fysiek exemplaar beoordelen, maar wat doe je dan met de CD's die je niet leuk vind? In de vuil container? Dat vind ik niks. In een kast opslaan, is ook niks.

De kans om nieuw muziek via Spotify te luisteren is hierbij een stap in de goede richting als dat wat aan nieuwe releases gepresenteerd wordt ook een goede afspiegeling zou zijn van alle nieuwe releases, maar helaas de nieuwe release worden gefilterd. Het merendeel van de "buit" van deze week kom ik niet in de lijst nieuwe releases tegen. Wie heeft de oplossing?

Score: *******

Dit is al het 17e studio album van Ani DiFranco en voor mij is het de eerste kennismaking. Als eerste valt de "sprekende" stem op, niet heel mooi of zo, maar met veel zeggingskracht. Dit is ook muziek welke je onherroepelijk de tekst in zuigt. Wat me niet vaak gebeurt.

De omlijsting en de sfeer bepalen meestal in eerste instantie wat ik mooi vind. De tekst is goed te verstaan, dat is de eerste verdienste, maar de observaties en meningen worden ook op een leuke manier gebracht.

Het geheel heeft een soort positieve, beschouwende sfeer. De instrumentale omlijsting is sterk, want hebben een eigen origineel kenmerk en veel variatie. Geen orkestachtige benadering, maar de individuele instrumenten komen allemaal goed tot hun recht wat een mooi open beeld geeft en de zang veel ruimte geeft.

Een plaat die langzaam groeit en groeit in beleving.

Top 40

Geen hits, want ook geen singles. Maar ook de CD's lijken niet zo bekend te zijn in Nederland.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 4

Share
Share