Anna Calvi – Anna Calvi

Share

 

 

Anna Calvi - Anna Calvi

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is de download uit 2011 die maar ik de te beluisteren lijst op m'n iPod bleef staan. Ik bleef nieuwsgierig hoe dit de volgende keer zou klinken. Uiteindelijk moest het toch een keer gebeuren, maar de naam Anna Calvi en de bijzondere sound had zich definitief gevestigd.

Score: ******* **

Dit is precies het tegenovergestelde van de vorige recensie het album van Ani DiFranco.

De lust van het luisteren wordt hier volledig bepaald door de sound. Prachtige gitaar galm klanken en fantastische stem. Wat ze zingt is niet zo belangrijk, als het maar over iets uit het hart gaat. Een groot deel van de sound wordt bepaald  door een oude rock 'n roll gitaar (Fender Telecaster).

De structuur van de nummers is geen klassieke rock 'n roll, maar een moderne rock variant. De nummers zijn scherp en vrij heftig en nooit cliché en dat is volledig aan de overheersende stem van Anna Calvi te danken en hoe ze de nummers draagt.

Er zit een stukje theater in, zonder daarmee de muziek te overheersen. De combinatie met de Fender is een prachtige vinding, het Fender geluid heeft ook veel drama in zich waardoor ze elkaar heel mooi aanvullen, b.v. "Devil".

Er zijn ook nummers waar de Fender en de galm sound minder de toon voeren. Daar gaat de specifieke Anna Calvi identiteit een beetje verloren. De mix van "oude" analoge instrumenten en de moderne studio opname geven een modern beeld met een vleugje nostalgie.

Het resultaat is mooie popmuziek beschreven in in "Jaren 2010-2014".

Top 40

Niets, er zijn er well genoeg uitgebracht. Geen hit potentie? Wel toch?

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 1

Share
Share