Anouk – Together Alone

Share

 

 Anouk - Together Alone

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Wat deze CD me vooral verteld is dat ik in die tijd nog ver van de actuele muziek af stond. Ik leerde "Nobody's Wife" via de volleybal feesten kennen. Daarnaast had ik een teamgenoot die helemaal gek was van Anouk.

Hij ging toen al naar haar concerten. Iets waar ik nu enorm jaloers op kan zijn. Ik hoor hem nog zeggen "ik stond helemaal vooraan en keek recht in haar kruis".

Voor zover dat de beleving van een concert verhoogd was ik zeker onder de indruk. Maar meer vanuit de verbazing dus. Toch was wel duidelijk dat Anouk iets losmaakte. Al kwam dat voor mij veel later.

 

Score: ******* *

Nu ik het leven van Anouk beter ken en dus deze muziek kan plaatsen wordt de waardering alleen maar groter. Als debuut CD van een soort wat ze zelf zegt "sub-urb girl" een meisje uit de mindere buurten van Den Haag is dit een enorme prestatie.

Geholpen door Barry Hay en George Kooymans is een zeer complete CD gemaakt. Als zangeres stond ze direct op een hoog niveau.

Als componist schreef ze mee aan de meeste nummers mee, waaronder "Nobody's Wife". Waar ze de ontwikkeling misschien niet binnen gehaald heeft via opleidingen heeft ze die als muzikant zeker doorgemaakt en stond toen al op een hoog niveau. Een top debuut!

Top 40

De toch alweer zevende single van Anouk. Maar nu in een keer maar liefst 4 weken op 2. Wes met "Alane" houdt nummer 1 vast. Zegt me helemaal niets, dus ik hou het er op dat Anouk meer had verdiend.

1997 op Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/1997

 

- Tune-up and repair work on the Hubble Space Telescope is started by astronauts from the Space Shuttle Discovery.

- U.S. President Bill Clinton bans federal funding for any research on human cloning.

- The Comet Hale-Bopp makes its closest approach to Earth.

- Steve Jobs returns to Apple Computer, Inc at Macworld in Boston.

- Microsoft buys a $150 million share of financially troubled Apple Computer.

- The funeral of Diana, Princess of Wales, takes place at Westminster Abbey, watched by over 2 billion people worldwide.

- A Jean Michel Jarre Oxygene in Moscow concert, celebrating the city's 850th anniversary, draws 3.5 million people.

- The first color photograph appears on the front page of the New York Times.

 
 
 

- Radiohead release OK Computer to huge critical acclaim.

 
 
Biggest hit singles:

Weergaven: 6

Share
Share