Aukai – 2018 – Branches of Sun

Share

Aukai - 2018 - Branches of Sun

Tidal:

Spotify:

Muziek

Aukai, voor mij een onbekende naam en een nieuwe ontdekking in de muziek. Markus Sieber brengt onder de naam Aukai z'n bijzondere muziek uit. Op z'n website is een interessant verhaal te lezen over de achtergronden en aanpak bij het ontstaan van deze muziek.

De aparte sfeer en klank waar ik bij "Branches Of Sun" voor gevallen ben blijkt afkomstig te zijn van een instrument dat Ronroco wordt genoemd, afkomstig uit Bolivia.

Met de Ronroco wordt zeg maar de juiste snaar geraakt om direct geboeid te worden. Klank alleen is niet voldoende, de wijze waarop deze "soundscapes" gemaakt worden is ook boeiend.

Er zit een gelaagdheid in de muziek door ook gebruik te maken van cello, piano en elektronische klanken. Door de korte nummers zit er veel afwisseling in en is er ontzettend veel te beleven op "Branches Of Sun".

Voor mij komen er in deze muziek heel veel aspecten samen die ik graag hoor. Opbouwende composities, licht elektronische klanken, mooie akoestische klanken, uitgesponnen ritmes en een soort serene sfeer.

De neiging bestaat om dit ambient te noemen, maar daar is deze muziek te gevarieerd en te spannend voor. Deze muziek grijpt je aandacht en laat die pas los als het hele album voorbij gekomen is.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­.
Compositievorm.­.­­.
Rock­­..­..
Blues­­...­­.
Symphonisch­...
Elektronisch­­....
Jazz­.­...
Pop..­..
Live..­..
Zang..­.­.
Instrumentaal­­­.­..
Piano­.­.­⊗.
Drum, Percussie.­..
Akoestische gitaar­.­.­.
Bas gitaar..­..
Elektrische gitaar­....
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 3

Share
Share