Ben Harper And Charlie Musselwhite- No Mercy In This Land

Share

Ben Harper And Charlie Musselwhite- No Mercy In This Land

YouTube

Discogs

https://nomercyinthisland.com/

Tidal:

Spotify:

Muziek

Ja, er wordt nog fantastische blues gemaakt in 2018. Nieuwe blues, geen flauwe kopie van het oude werk van B.B. KingHowling Wolf of Muddy Waters. De samenwerking van Ben Harper en Charlie Musselwhite heeft 5 jaar na "Get Up!" en nieuw juweeltje opgeleverd.

De blues op "No Mercy In This Land" is voorzien van een stevige ondertoon, voornamelijk aan de hand van de (vaak slide-) gitaar van Ben Harper en een stevige bas.

De balans wordt rechtgetrokken door de partijen met de vele mondharmonica's uit het assortiment van Charlie Musselwhite. Te gekke muziek en uniek voor deze tijd.

Toch is het ook de zang van Ben Harper die indruk maakt, vooral in ballades als "Nothing At All". Er zit vuur in deze man, dat hoor je op dit album, maar live is dat een sensatie. Het pasgeleden meegemaakte concert heeft bij mij een diepe indruk achter gelaten, mede door het hoorbare en zichtbare vuur in Ben Harper als hij "All That Matters Now" zingt.

Hoewel dit een review is van het album "No Mercy In This Land" zou ik liever spreken van de aankondiging van een klassieker.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid..­⊗.
Compositievorm...
Rock­.­⊗..
Blues­..­⊗.
Symphonisch....
Elektronisch­....
Jazz.­...
Zang..­.­⊗
Instrumentaal­.­...
Piano­....
Drum, Percussie.­.­⊗.
Akoestische gitaar­..­⊗.
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­..­.­⊗
Contrabas­....
Orkest....
Strijkers....
Trompet....
Orgel

Weergaven: 1

Share
Share