Blackfield – Welcome to My DNA

Share

 

 

Blackfield - Welcome to My DNA

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

De muziek van Blackfield lag meteen al goed in m'n oren. Wel vervelend naast de Black keys, Black Angels (Black Sabbath) nu ook nog Blackfield. Hoe hou je het uit elkaar?

Nou inmiddels lukt dat wel, vooral omdat de stem van Steven Wilson goed herkenbaar is. Niet dat ik het de eerste keer hoorde, maar er knaagde wel zo'n gevoel dat het ergens bekend was.

Eind 2009 had ik Porcupine Tree voor de 2e keer zien optreden (HMH) en stond de band hoog in de persoonlijke waardering. Alle reden dus om Steven Wilson te herkennen.

Blackfield bleek een samenwerking te zijn met Aviv Geffen. Een geslaagde samenwerking dus, er zijn in totaal 4 mooie albums uitgebracht als Blackfield. Later dit jaar komt ook weer een solo album van Steven Wilson uit (Grace for drowning), een soort rode draad in die tijd.

Score: *******

De muziek is meer verhalend en minder hoekig dan die van Porcupine Tree, er is veel samenzang, en is meer georkestreerd. Wikipedia noemt het art-rock, wat vooral wil zeggen dat het geen luchtige muziek is maar meer serieus klinkt. Door de akoestische gitaar, her en der violen, piano en de gedragen zang zijn er heel veel momenten in de muziek die een grote schoonheid hebben omdat ze zo mooi klinken. Daarnaast is de structuur en opbouw van de nummers wel zo goed als je van Porcupine Tree/ Steven Wilson gewend kan zijn. In "Go To Hell" wordt m'n aandacht naar "Sit down. Stand up" van Radiohead getrokken, het enige minpuntje van de plaat. Verder is het mooie luister muziek, dus om er eens lekker voor te gaan zitten, en om te luisteren op een licht verhoogd volume.

Top 40

Er is wel een single uitgebracht "Waving", maar de Top 40 kent het niet.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 5

Share
Share