Bløf – Blauwe Ruis

Share

 

 Bløf - Blauwe Ruis

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is al de zesde CD van Bløf, dus ik kende ze al wel een tijdje. Af en toe hadden ze een heel mooi single, maar verder kwam ik niet met Bløf.

Met "Blauwe Ruis" ontkwam ik daar niet meer aan. Steeds meer mensen om me heen begonnen het te draaien, en vooral deze CD heb ik daardoor goed leren kennen.

Het is het eerste album zonder hun overleden bandlid Chris Götte. Waar het nummer "Mooie dag" over gaat. Het nummer heeft dus een behoorlijke lading en deze heb ik een keer in volle hevigheid ervaren. Niet dat er iemand dood was, maar op een vakantie in de VS maakten we een rondrit door Californië, en kwamen we ook in Monument Valley.

We hadden daar een prachtige tour gehad en waren inmiddels in de schemer en met een onweer in de verte op weg naar onze slaapplaats. De indrukken van de dag, de weg langs Monument Valley en de sfeer buiten maakten het horen van "Mooie Dag" een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Zoiets heb ik daarna nooit meer meegemaakt.

Score: *******

Misschien mede door de omstandigheden, maar deze CD klinkt wat verfijnder dan de voorgangers. Wat me vaak stoort aan Bløf is het stevige akkoorden gebruikt zonder dat het echt lekker rockt voor me.

Oftewel ik mis hier vaak de beatinductie. Ook de klank van die beat is dan te vaak net niet wat ik lekker vind. Het is me ook al een paar keer tijdens een concert opgevallen dat als ze een oud nummer spelen het vaak beter klink door een nieuwe aankleding. 

Op deze plaat is dat dus anders. Het is allemaal meer op z'n plaats en af. Bij deze nummers heb ik meer zin om mee te zingen. Het zijn dus vooral de rustige nummers van Bløf die voor mij het verschil maken.

Top 40

"Blauwe Ruis" was nog maar net een Top 40 hit voor Bløf. "Mooie Dag" deed het een stuk beter. 

2002 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2002

 

- Invoering van de euro als chartaal geldmiddel in twaalf van de vijftien Europese landen die zijn aangesloten bij de EUBelgië,DuitslandFinlandFrankrijkGriekenlandIerlandItaliëLuxemburgNederlandOostenrijkPortugal en Spanje. In het giraal geldverkeer was de euro al ingevoerd op 1 januari 1999.

- De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander huwt de Argentijnse Máxima Zorreguieta in de Beurs van Berlage (burgerlijk huwelijk) en de Nieuwe Kerk (kerkelijk huwelijk) in Amsterdam.

- Voor het eerst wordt aan een Nederlands restaurant een derde ster toegekend. De eer valt te beurt aan Parkheuvel in Rotterdam met chefkok Kees Helder.

- De Nederlandse politicus Pim Fortuyn wordt op het Hilversumse Mediapark vermoord.

- Feyenoord wint in de eigen Kuip voor de tweede keer de UEFA Cup door Borussia Dortmund met 3-2 te verslaan.

- De Amerikaanse zakenman Steve Fossett landt in Australië nadat hij solo rond de wereld is gevlogen in een luchtballon.

 
 
 

- Graham Coxon leaves Blur during Think Tank's recording sessions, after tensions with the other members mainly due to its alleged alcohol problems and disagreement about the choice of Fatboy Slim as producer. Coxon only contributed in one song, Battery in Your Leg. He was later "replaced" on tour by Simon Tong, former guitarist of The Verve.

- The Glastonbury Festival features headline acts ColdplayGarbageStereophonicsOrbitalRoger WatersRod Stewart, and Air.

Queens of the Stone Age release their critically acclaimed album Songs for the Deaf, featuring Dave Grohl on drums. The album earned the band their first Gold certification in the United States on January 27, 2003, selling over 500,000 copies.

- Kelly Clarkson is crowned the first winner of the television talent contest, American Idol.

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Las Ketchup - The Ketchup Song (Aserejé)

- Shakira - Whenever, Wherever

- Marco & Sita - Lopen Op Het Water

- Nelly & Kelly Rowland - Dilemma

- Brainpower - Dansplaat

- Gigi d'Agostino - L'Amour Toujours

- Elvis vs. JXL - A Little Less Conversation

- Jan Wayne - Because The Night

- Ronan Keating - If Tomorrow Never Comes

- Eminem - Without Me

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Marco Borsato - Onderweg

- Shakira - Laundry Service

- BLØF - Blauwe Ruis

- Céline Dion - A New Day Has Come

- Robbie Williams - Swing When You're Winning

- Eminem - The Eminem Show

- Anastacia - Freak Of Nature

- K3 - Teleromeo

- Within Temptation - Mother Earth

- K3 - Verliefd

 

Weergaven: 11

Share
Share