Bløf in De Meent in Alkmaar (8-7-2005)

Share

Het bijwonen van dit concert is het gevolg van het deelnemen aan het grote beachvolleybal toernooi in Hargen aan Zee datzelfde weekend. Toen werd dat nog tijdens "Hargen Aan Sail" georganiseerd.

Iemand had door dat Bløf in het daar vlakbij gelegen De Meent in Alkmaar zou optreden. Al snel melde zich een groep aan om daar op vrijdagavond, voor het toernooi uit, naar toe te te gaan.

Sinds een paar weken had ik toen een relatie met wat nu inmiddels m'n vrouw is. Ook wij wilden Bløf wel zien. Na een snelle actie om de tenten voor de nacht op te zetten reden we met z'n allen vanaf de "camping" van voetbal club Duinrand S met een aantal auto's naar Alkmaar.

Waar we als volleyballers normaal als groep optrokken stonden m'n vriendin en ik al snel in onze eigen "bubble" naar het podium te kijken.

Die avond zou er geen "Liefs uit Londen" gespeeld worden, omdat Bløf dat niet gepast vond na de vreselijke aanslagen een dag eerder in Londen. Heel netjes!

Vanuit onze "bubble" waren we heel content met de prestaties van Bløf, maar waarschijnlijk maakte het helemaal niet uit wat daar gebeurde.

Jammer genoeg is er totaal geen informatie op het internet te vinden als een set-list of überhaupt de bevestiging dat het optreden heeft plaats gevonden. Dat geldt voor veel optredens van Bløf uit die jaren, ook die in Schermerhorn ongeveer een jaar eerder.

Bløf ‎– Omarm (2003)
Bløf ‎– Omarm (2003)

Het laatste album was Omarm (2003), niet het meest aansprekende album en alweer een paar jaar oud toen. Dat heeft het succes van Bløf dus niet in de weg gestaan. Er was al voldoende mooi Bløf materiaal, vooral ook van "Blauwe Ruis".

Zoals gezegd, wij vonden alles prachtig, het is nog steeds een concert waar we met veel genoegen aan terugdenken.

Weergaven: 14

Share
Share