Boudewijn de Groot in Het Park in Hoorn (14-12-2012)

Share

Als je van muziek houdt en in Nederland woont kan je niet om Boudewijn de Groot heen. Vooral niet als je ook nog eens de jaren 60 en 70 hebt meegemaakt. Dan kan je nummers als "Het Land Van Maas En Waal", "Mijnheer Prikkebeen" en "Tante Julia" spontaan meezingen.

Boudewijn de Groot in Het Park in Hoorn (14-12-2012)
Boudewijn de Groot in Het Park in Hoorn (14-12-2012)

Boudewijn de Groot gaat dus ver terug en dat vindt hij zelf ook, hij is al jaren afscheid aan het nemen van het publiek. Zo hebben wij vanavond ook een voorstelling van de "Vaarwel, misschien tot ziens." tour gezien.

Het kan dus niet anders dan dat je een beeld hebt van Boudewijn de Groot en dat je daar verwachtingen bij hebt.

Het optreden begint met een aantal onbekende nummers. Geen probleem, hij heeft zoveel muziek gemaakt, we kennen lang niet alles.

De eerste herkenning is bij "Avond" een enorm succes uit recenter tijden (1997). Geen Top 40 hit, maar wel elk jaar een zeer hoge notering in de Top 2000. Een nummer wat veel ouderen dermate aanspreekt dat er ook meegezongen wordt. Tot aan de pauze is daarmee de hoeveelheid muziek waar we echt wat mee hebben beperkt. 

Na de pauze komen meer oude hits aan bod, maar de sfeer wil niet erg komen. Natuurlijk veren mensen op als er een grote hit aan bod komt, maar voor Boudewijn de Groot is afscheid nemen nog steeds ook een moment om zichzelf te laten zien met muziek die hij relevant vind.

Een avondje genieten van de oude successen doorspekt met Boudewijn de Groot in Het Park in Hoorn (14-12-2012)nostalgische anekdotes is dit voor ons zeker niet. Het voelt meer als een documentaire met een beschouwing op het leven van Boudewijn de Groot. De ondertoon is naar mijn smaak te serieus, het komt ook uitgeblust over.

"Mijnheer Prikkebeen" en het "Het Land Van Maas En Waal" worden uiteindelijk toch wel als uitsmijters gebruikt, maar ja, dan ga je dus naar huis. Toen het leuk begon te worden, was dat ook het eind. Herinneringen en een stevige verwachting zijn gevaarlijk, dat blijkt maar weer eens. Het beeld van Boudewijn de Groot, een groot artiest in Nederland, is na vanavond toch bijgesteld.

Band:

Nick Bult (piano)

Marcel de Groot (gitaar)

Monique Lansdorp (viool)

Åke Danielson (synthesizer)

Bert Embrechts (basgitaar)

Van het optreden in Hoorn is geen setlist gemaakt, maar de setlist van de tour is overal gelijk:

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share