Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)

Share

De muziek van Roxy Music en dus Bryan Ferry boeit me sinds de middelbare school. De release van de eerste 3 albums was aan me voorbij gegaan, hooguit had ik wel eens wat muziek op de radio gehoord zonder dat het echt indruk maakte. De eerste echte kennismaking was met Bryan Ferry's "Let's Stick Together" (1976). Dat vond ik wel een knaller van een nummer.

De waardering van Roxy Music kwam even daarna in 1977 toen "Virginia Plain" opnieuw in de Top 40 terecht kwam. Het nummer groeide en groeide door tot een cult status door de originaliteit en creativiteit die in dit nummer zit. Zo is ook het ontdekken van Roxy Music begonnen.

Een optreden in de HMH werd dus de kans om Bryan Ferry eens live mee te maken en wellicht nog wat van de grandeur van Roxy Music te proeven. Het leek me geweldig.

Voorprogramma Kovacs bij Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)
Voorprogramma Kovacs bij Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)

De verrassing van de avond werd eerst de supportact "Kovacs". Dit onnederlandse talent maakte veel indruk met haar verschijning en muziek. Wat goed dat ze in het voorprogramma van Bryan Ferry staat! We hadden nog geen idee, maar dit was een mooie kennismaking met een indrukwekkende artiest.

Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)
Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)

Bryan Ferry start met zijn remake van Roxy Music kraker, "Re-make/Re-model", de opener van het allereerste album van Roxy Music en ook op het album "Let's Stick Together" van Bryan Ferry zelf. Prachtig, die is alvast binnen.

Ik moet toegeven dat de Roxy Music nummers de meeste indruk maken. Bryan Ferry is ook een vermaard vertolker van b.v. de Rolling Stones, John Lennon of Bob Dylan. Toch is "Don't Think Twice, It's All Right" van Bob Dylan geen hoogtepnunt voor me.

Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)
Bryan Ferry in HMH (18-11-2014)

Pas bij "More Than This" van het album "Avalon" begint het optreden echt voor me te leven. Samen met de song "Avolon" is dit de invulling van een grote wens om dit eens live mee te maken. Check, ook deze is binnen! "Love Is The Drug" en "Let's Stick Together", toch ook een cover, dragen nog een steentje bij, geweldige muziek.

Het lijkt onvermijdelijk te zijn dat ook "Jealous Guy", de cover van John Lennon, gebracht wordt. Ik heb me, door de associatie met de dood van John Lennon, altijd ongemakkelijk gevoeld bij deze uitvoering. Toch moet ik toegeven dat het indrukwekkend is om dit vanavond te horen.

Gelukkig kunnen we dit gevoel van ons afschudden en gaan we nog even helemaal in Roxy Music modus met een geweldige uitvoering van "Virginia Plain". Het laatste nummer van avond.

Het einde laat alleen wel een gevoel van leegte achter, dit is toch wel een heel kort optreden. Is het nu echt al voorbij? Geen encore? Yep, de HMH-verlichting is onverbiddelijk. Hmmm, zo doe je dat.

 

Weergaven: 4

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share