Calexico and Iron & Wine (5-11-2019)

Share

Deze keer werd ik door een zeer goede vriend gevraagd of ik mee wilde naar een optreden van Calexico in combinatie met Iron & Wine. Dat werd dus alleen even checken of het paste in de agenda. Geen problemen daar, alleen toen we elkaar op Utrecht CS ontmoeten bleek hij eigenlijk ziek te zijn. Voor hem was het duidelijk een uitdaging om deze avond toch bij te wonen. 

Jacob Valenzuela
Jacob Valenzuela

Na een hapje en kennismaking met 3 leuke ooms van hem, die ook naar het concert gingen, kwamen we eigenlijk al te laat de Ronda zaal binnen. Adia Victoria konden we nog net afscheid zien nemen en er restte alleen een lange pauze totdat Calexico opkwam. Toen dat zo ver was werd Calexico hartelijk begroet door het voltallige publiek, de zaal is uitverkocht.

Het eerste nummer "Follow the Water" is als een warm bad. De typische Calexico tex mex sound is ook live heerlijk om naar te luisteren. Dat gevoel wordt nog eens versterkt als in het tweede nummer "He Lays in the Reins" ook de trompet van Jacob Valenzuela mee gaat doen. Dit is een onmisbaar aspect van de Calexico muziek. Trompettist Jacob Valenzuela kan ook nog eens goed zingen. Zo zit de stemming er al na 2 nummers goed in.

Sebastian Steinberg
Sebastian Steinberg

We gaan van start met alleen maar hoogtepunten, ook "Red Dust" wordt niet overgeslagen. Het start met een solo op een Hammond orgel, waarna dit door Sebastian Steinberg overgenomen wordt met een fantastische solo op contrabas.

Samuel Beam en Joey Burns
Samuel Beamen Joey Burns

De muziekkeuze van de bandcombinatie Iron & Wine (Samuel Beam op zang en gitaar) en Calexico is super. Samen met zanger gitarist Joey Burns van Calexico voeren ze de band aan in dit heerlijke optreden. Als intermezzo doen ze dat ook even letterlijk met z'n tweeën, hiermee nog sterker het idee voedend dat de combinatie meer is dan 1 plus 1.

Het is een feest om naar deze muziek te luisteren. De sfeer van deze muziek is uniek, de uitvoering uitstekend en de ambiance in de zaal is ook geweldig omdat iedereen ervan geniet.

Dat wordt nog eens dik onderstreept als ook de accordeon van Rob Burger een solo krijgt met de uitvoering van "Flores y Tamales". De zaal en wij genieten hier hoorbaar van.

Rob Burger
Rob Burger

We gaan richting de encores als m'n vriend vraagt of we voor de meute uit naar buiten zullen gaan. Ik hoor een verzoek om rekening te houden met z'n fysieke toestand en stem er mee in. Zo hoef ik me ook geen zorgen meer te maken om de laatste trein. Ook in dat verband werd het al spannend.

We vertrekken dus wat te vroeg, maar wel met een heel goed gevoel over de avond. Ajax blijkt ook nog eens met 4-2 voor te staan bij Chelsea, wat wil je nog meer? Dat zou even later jammer genoeg anders uitpakken. Gelukkig wordt het hele mooie concert van Calexico en Iron & Wine ons niet afgenomen.

Weergaven: 10

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share