Calexico – The Black Light

Share

 

 Calexico - The Black Light

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Dit is een van de eerste bands waar ik CD's gekocht heb na het actief zoeken naar nieuwe muziek op internet.

Het downloaden wordt meestal gepresenteerd als reden dat het slecht gaat met de CD verkoop, maar naar mijn menig hebben ze zichzelf de strop omgedaan door de prijs van een CD zo hoog te houden. Daardoor is de techniek van het rippen, downloaden en het kopiëren naar CD's zo snel en sterk ontwikkeld.

Er is altijd een behoefte aan nieuwe muziek door nieuwe generaties. Als de prijs van een CD de helft was geweest hadden weinigen de behoefte gehad om te downloaden, etc..

Nu is er nog maar een selecte groep die CD's koopt. Tot mijn grote ergernis kan ik steeds vaker geen CD's van een groep of artiest kopen als ik dat na een goed concert wil. Ze worden vaak niet eens meer aangeboden.

Calexico komt 16 april 2015 naar Paradiso en ik hoop vurig dan de collectie aan te vullen als aandenken aan het concert. Wellicht met een nog te introduceren nieuwe CD? Zou leuk zijn.

Score: *******

De muziek van Calexico heeft Mexicaanse tinten, maar wordt gemaakt in Arizona in de VS.

Een stevige contrabas, trompetten en passende gitaar zorgen hiervoor. Hiermee is het geen platte Mexicaanse volksmuziek, maar heel subtiele popmuziek. Hoewel de ritmes zeker geen dancebeats zijn is er toch meer sprake van popmuziek dan van zuivere Mexicaanse muziek.

Het is wel een soort warme wollen deken muziek, zacht en zachtaardig, een heerlijk sfeertje in de schaduw van een sombrero. Daarmee gaat er echter ook een stukje waardering (extra ster) verloren omdat er niet de uitschieters zijn je 100 keer wilt horen en daarna nog een keer. Het is vooral bijzonder lekkere muziek.

Top 40

In de Top 40 in Nederland zijn ze nog nooit gesignaleerd. Dat snap ik dan wel.

1998 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1998

 

- Na dagenlange ijsregen zitten in het noordoosten van de Verenigde Staten en in het naburige Canada meer dan vier miljoen mensen zonder verwarming, licht of water.

- De Nederlandse dartsspeler Raymond van Barneveld wint voor de eerste maal in zijn carrière de Embassy door in een spannende finale de Welshman Richie Burnett met 6-5 te verslaan.

- Antarctica wordt officieel beschermd natuurgebied. De eerstvolgende 50 jaar zijn er alleen nog maar wetenschappelijke en vreedzame activiteiten toegestaan.

- Bill Clinton ontkent op de Amerikaanse televisie dat hij een seksuele relatie had met stagiaire Monica Lewinsky.

- Compaq neemt Digital Equipment Corporation over.

- Vicepresident Al Gore en een aantal Amerikaanse autofabrikanten sluiten een convenant om schonere auto's te gaan produceren.

- In de Verenigde Staten ontstaat opschudding nadat in het Californische Tarzana een baby is geboren die zich ontwikkeld heeft uit een embryo dat 7,5 jaar geleden ingevroren is geweest.

- De film Titanic krijgt 11 Oscars.

- De Japanse schaatser Shimizu rijdt als eerste de 500 meter onder de 35 seconden: 34,82.

- Computerbedrijf Apple stelt de iMac voor.

- Amerikaans zanger en acteur Frank Sinatra overlijdt op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval.

- De eerste delen van het internationale ruimtestation ISS worden gelanceerd.

 
 

- Elton John is knighted by Queen Elizabeth II of the United Kingdom at Buckingham Palace, London, UK. He was mistakenly introduced as "Sir John Elton", but was renamed "Sir Elton John".

- The Recording Industry Association of America files in court against Diamond Multimedia in an attempt to block the release of the new Rio PMP300, arguing that the MP3 digital audio player is a music piracy device. The RIAA's application is denied on October 26, clearing the way for the PMP300 to become the first commercially successful MP3 player.

 
 

Weergaven: 0

Share
Share