Chrysta Bell – This Train

Share

 

 

Chrysta Bell - This Train

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Het verhaal bij deze plaat is eigenlijk de afbeelding op de hoes. Het eerste wat opvalt is het kennelijke verdriet wat zelfs tot een tatoeage op de wang van Chysta Bell heeft geleid.

De muziek geeft dat idee nog verder invulling, maar het theatrale is niet vreemd voor een actrice, model en dus ook zangeres. Dit is haar eerste en voorlopig enige CD, en meteen een heel aparte.

Score: *******

De muziek komt binnen met een Twin Peaks achtige sfeer en wordt aangevuld met de stem van Chrysta Bell. Meegaand in de galm en tempo van de muziek stroomt de zang langzaam aan je voorbij. Bijna vertellend en zonder een duidelijke melodie komt het verhaal "This Train" tot je.

Het tempo blijft laag, maar de stem komt meer tot leven in "Swing with me". De stemming wordt meer smekend (het is kennelijk een verzoek). Dit is de stijl die voortgezet wordt op de CD, klagelijke, smekende en slepende zang over de onderliggende soundscapes.

Het zou film muziek kunnen zijn, of lounge muziek in een strandtent, maar als CD is het bijzonder van stijl en voor zover ik weet zelfs uniek daarin.

Top 40

 Nee, maar zou wel bijzonder zijn.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 7

Share
Share