De Staat in Paradiso (12-02-2016)

Share

De kans om De Staat in Paradiso live mee te maken kon natuurlijk niet gemist worden. Na een hele reeks van goede CD's was het zelfs wel eens tijd dat ik ze live zou zien. Inmiddels begint het toch een band met een reputatie te worden. En niet voor niets. De opkomst is al zeer overtuigend. Dit is een band die weet wat het kan, het zelfvertrouwen spat er af. 

De Staat in Paradiso 12-02-2016 (2)Met Torre Florim als frontman en zanger kan je zelfs van een charistmatische presentatie spreken. Hij start het concert door drie keer zeer overtuigend "Hé Amsterdam, hé" te roepen en de de muziek barst los. En dan is het ook echt los. Live wordt de muziek gedragen door een zéér steve bas, losgelaten uit een over de hele breedte onder het podium liggende speaker opstelling. De bassen knallen letterlijk tegen je broekspijpen aan.

Deze bassen maken de toch al stevige en hoekige muziek van de De Staat onweerstaanbaar. Ik had af en toe zelfs het gevoel een dance feest á la Tiesto of zo mee te maken. Gelukkig bleef dat bij een gedachte, een associatie. Maar de intensiteit die je je daarbij voorstelt haalt het wel. 

De Staat heeft al een groot aantal heel sterke nummers, waarvan er vele langs kwamen. "Sweatshop" natuurlijk, maar ook mijn favoriet "Input Source Select". Dat is vanuit mijn achtergrond zo'n fantastisch idee voor een song. De Staat in Paradiso 12-02-2016 (33)Helaas heb ik de Windows afbeelding niet kunnen vangen op de foto.

En natuurlijk komt "Witch Doctor" langs, ook van het album "I_CON". Het filmpje van YouTube had ik al een keer op de site gezet, nu mocht ik het zelf mee maken en is er een Paradiso versie

Super cool hoor! De zaal ging natuurlijk uit z'n dak. Zoiets is uniek en geeft aan dat De Staat creatief op een heel hoog niveau bezig is. Als je dat dan ook nog op zo'n manier neer kan zetten en waar maken ben je een grote band. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit ook internationaal een succes kan worden.

Het publiek heeft een fantastische avond gehad. De Staat in Paradiso 12-02-2016 (34)Die conclusie durf ik zo wel te trekken. Nog even wat oude mannenpraat, een waarschuwing is op z'n plaats als je dit ook een keer wilt beleven.  Neem alsjeblieft gehoorbescherming mee. Zelfs met vond ik de muziek snoeihard. De volgende dag stond "AUDIO SHOW ALKMAAR 2016" op het programma en ik maakte me echt zorgen of dat nog wel zin had.

Weergaven: 1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share