Cuby + Blizzards in Het Park (11-10-2007)

Share

Jaren voordat ik echt naar dit optreden van Cuby + Blizzards ging had ik al eens een zogenaamd "kaartje" als surprise voor een optreden van m'n oudste dochter gehad voor Sinterklaas. Ze wist dat het al heel lang een wens was om ze live te zien optreden. Hoewel de wens al zo'n beetje begraven was, met het idee dat het nooit gaat lukken, kwamen ze opeens naar Hoorn.

Het beeld van de band uit de jaren 70 moest ik natuurlijk uit m'n gedachten bannen. Het was inmiddels zo'n 40 jaar later. Toch is zo'n setting in een schouwburg wel ontnuchterend. Dat heeft weinig meer met rock & roll, dan wel met een rokerige blues-kroeg te maken.

Wat nog een beetje in die richting kwam was het grote glas bier dat aan de microfoonstandaard hing. Volgens mij is dat niet eens leeg gedronken tijdens het optreden.

Wat me wel verheugde was het feit dat Hans la Faille drumde en Herman Deinum de bas bespeelde. Hun werk voor Sweet d'Buster kan ik zeer waarderen. Ik weet niet zeker of Erwin Java ook present was die avond. Ik denk het eigenlijk niet, maar wie dan? Het was zeker niet Eelco Gelling. Dat zou pas echt geweldig zijn geweest. Het baswerk van Herman Deinum heeft me in ieder geval veel plezier gedaan.

Helaas had ik toen geen camera mee anders had ik al eerder aan de hand van de foto's meer informatie verzameld en betere bewijzen gehad. Pas in 2013 ben ik met de site begonnen, dus een set-list achterhalen was ook nog niet aan de orde. Ik moet het puur doen met m'n herinneringen.

Een aantal grote hits is toen gespeeld. "Another Day, Another Road", "Somebody Will Know Someday", "Window of My Eyes" en "Appleknockers Flophouse". Fantastisch om mee te maken, al vond ik het wel jammer dat alles met een jazzy sausje gespeeld werd. Bij "Appleknockers Flophouse" heb je daar het minst last van. Dat het gespeeld werd is me nog het meest bijgebleven. 

Een droom is uitgekomen, het mooiste nummer van Cuby + Blizzards, "Window of My Eyes", het ik live gehoord. Het had ook niet heel veel langer moeten duren, want Harry Muskee is in 2011 overleden.

De set-list van Cuijk uit die tijd:

(Ik denk dat die van Hoorn hier aardig mee overeen komt.)

Weergaven: 1

Share
Share