Cure Rotterdam Ahoy (19-4-2000)

Share

Een lang gekoesterde wens was om een concert van The Cure bij te wonen. Hoofdzakelijk gebaseerd op het prachtige "Seventeen Seconds".

Samen met een goede vriend zouden we daar met onze partners naar toe gaan. We woonden niet bij elkaar in de buurt, dus hadden we afgesproken om elkaar bij Ahoy te ontmoeten.

Gezien de ervaringen met het bereiken van Ahoy, hadden we deze keer niets aan het toeval overgelaten. Prompt liepen we dus om 17:00 uur al bij Ahoy. Het scheelde dus nogal wat als je niet in de avondspits hoeft.

Het leuke daarvan was dat we samen met vele andere The Cure-fans voor de dichte deur, de vele nog steeds zwaar opgemaakte Robbert Smith lookalikes konden bewonderen die zich al voor ingang hadden verschanst. Ik vond het heel indrukwekkend om zo'n 20 jaar na het punk hoogtepunt nog zoveel zwaar opgemaakte, in zwart geklede personen aan te treffen.

We hebben in de buurt wat gegeten en stonden klaar om onze vrienden te ontmoeten. Via SMS werd duidelijk dat ze de aanvangstijd niet zouden gaan halen. Daarom hebben we met z'n tweeën een goed plekje opgezocht niet al te ver van het podium.

Wat kon en mocht ik verwachten? Ik hoopte op een hemelse uitvoering van "A Forest" en meer van die hoogtepunten. Helaas werd dat een soort wachten op de toegiften. Niet dat er niks aan was, maar ik had waarschijnlijk te hoge verwachtingen. De toegiften konden dat ook niet meer goedmaken.

Uiteindelijk vond ik het jammer dat ik het concert niet intenser beleefd had. Door de te hoge verwachtingen heb ik me meer een toeschouwer gevoeld in plaats van een deelnemer. Hoogtepunt werd "Desintegration" van het gelijknamige album. Een album waar ik samen met de genoemde vriend ook een klik mee had.

Onze vrienden hebben we uiteindelijk niet meer gezien, of contact mee gehad die avond. De SMS werkte niet binnen Ahoy, zo was dat toen. Pas later heb ik vernomen dat ze ook het begin van het concert hebben gemist. Het was kennelijk allemaal niet zo vlekkeloos verlopen voor hun en het werk kreeg de schuld. Jammer, het had de avond misschien nog wat leuker kunnen maken.

 

Weergaven: 5

Share
Share