Dan Tuffy – 2020 – Letters of Gold

Share

Bruce Soord ‎– All This Will Be Yours

Tidal:

Spotify:

Muziek

De naam Dan Tuffy zei me niets toen ik voor de eerste keer naar "Letters of Gold" luisterde. Dan Tuffy is dan ook vooral actief geweest in de band Wild Pumpkins at Midnight. Een band waarvan ik de meer dan 10 gemaakte albums ook niet ken. Er valt weer eens genoeg te ontdekken.

De muziek van Dan Tuffy viel me op door z'n prettige stem en fijne zang. Balancerend tussen folk, rock en country maakt hij hele pakkende composities. Soms met z'n aanstekelijke melodieën, maar ook met z'n verhalende stijl, je met z'n avonturen meenemend in een muzikaal verhaal.

De oppervlakkige luisteraar zou "Letters of Gold" snel af kunnen doen als 13 in een dozijn muziek. Dat kan als je niet geraakt wordt door de stem en de grove van de muziek. Voor mij is het kennelijke gemak van de muziek juist iets waar Dan Tuffy in uitblinkt en wat de muziek speciaal maakt. Er zit in voor mij een soort elegante intensheid in die me dwingt om te luisteren en die me blij maakt.

Dit tweede album van Dan Tuffy is voor mij een mooi begin van hopelijk nog vele jaren geregeld nieuwe genietmuziek. Muziek als klassiekers uit de jaren 60 en 70. Voor mij de hoogtij dagen van de popmuziek. Zulke fijne muziek maakt Dan Tuffy.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­.­⊗
Compositievorm.­.­­.­⊗
Rock­­.­⊗..
Blues­­.­⊗.
Symphonisch­....
Elektronisch­­....
Jazz­.­...
Pop­⊗.­..
Live..­..
Zang..­.­⊗
Instrumentaal­­­.­...
Piano­.­.­..
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­.­.­⊗.
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­.­.­⊗.
Keyboard..­⊗.
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share