Daniël Lohues – Hout Moet

Share

 

 

Daniël Lohues - Hout Moet

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ik heb altijd al een zwak gehad voor de liedjes van Skik waar Daniël Lohues eerst bij zat. (Hadden we zo'n band maar in West-Friesland!)

Maar de echte bewondering kwam pas met z'n solo platen, de 4 Allennig opnames. En nu dan "Hout moet", ik zou het zelf kunnen roepen, dus dat is al weer een bondje. Prachtige simpele hoes, ja ik ben fan van Daniël Lohues.

Score: *******

Het taalgebruik, wat naar ik aanneem echt het Drentse dialect is, vind ik heel vermakelijk en vaak ook echt grappig. De zang in het dialect geeft een heerlijke sfeer aan de muziek en is bijna altijd vrolijk. Woorden als "herinnerings" of "vogelties" (wat een West-Fries zou kunnen zeggen) vind ik heerlijk. 

Maar de prestatie is vooral muzikaal van grote klasse, wat een mooie composities en hoe mooi op de plaat gezet! De muziek is wat ik maar "Drentse blues" noem, het grijpt terug op de Amerikaanse traditie uit het zuiden van de VS. En hier komt de muzikaliteit van Daniël Lohues boven water want het klinkt nooit cliché, plat of ronduit plagiaat. Het klinkt echt, waarschijnlijk ook door het dialect, maar ook door het "gewone" leven wat in teksten behandeld wordt.

Met een opmerking over een "blikkie Aldi bier" kan je toch niet meer over cliché spreken? Wie durft dat in z'n teksten op te nemen? De gewoonheid in combinatie met de geraffineerde muziek is heerlijk om naar te luisteren!

Top 40

Geen single op deze plaat. Hij heeft het een paar keer wel geprobeerd, maar het is nooit wat geworden.

2011 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2011

 

- Een aardbeving met een kracht van 9,0 op de momentmagnitudeschaal vindt plaats 130 kilometer ten oosten van de Japanse stad Sendai. De daaropvolgende tsunami zorgt voor 15.780 doden, 4122 vermisten en 500.000 daklozen en een schade boven de 200 miljard euro.

- De Nederlandse Spoorwegen krijgen een recordboete van 2 miljoen euro wegens niet voldoen aan prestatieafspraken met het rijk.

- Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

- De regeringsformatie van België breekt het 'wereldrecord' regeringsvormen

- De planeet Neptunus zal voor het eerst sinds zijn ontdekking in 1846 een volledige omwenteling rondom de zon hebben afgelegd.
Het tweede deel van de film van Harry Potter en de Relieken van de Dood gaat in première.

- De NASA kondigt aan dat het bewijzen heeft gevonden voor vloeibaar water op Mars gedurende warme periodes van het jaar.

- De aarde telt volgens de Verenigde Naties officieel zeven miljard mensen.

 - De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers begint vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan voor de tweede keer aan een ruimtereis, voor een verblijf van bijna een half jaar in het internationale ruimtestation ISS

 
 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Adele - Rolling in the deep

- Alexis Jordan - Happiness

- Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know

- Martin Solveig & Dragonette - Hello

- Gers Pardoel - Ik neem je mee

- Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves like Jagger

- PitbullNe-YoAfrojack & Nayer - Give me everything

- Adele - Set fire to the rain

- Bruno Mars - Grenade

- Adele - Someone like you

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Adele - 21

- Anouk - To get her together

- Coldplay - Mylo xyloto

- Caro Emerald - Deleted scenes from the cutting room floor

- Bruno Mars - Doo-wops & hooligans

- Nick & Simon - Symphonica in Rosso

- Michael Bublé - Christmas

- Guus Meeuwis - Armen open

- Adele - Live at the Royal Albert Hall

- Glennis Grace - One night only

Weergaven: 2

Share
Share