Darkstar – 2010 – North

Share

Bruce Soord ‎– All This Will Be Yours

Tidal:

Spotify:

Muziek

Soms stuit je op muziek waarvan je geen idee hebt dat een band al jaren bestaat en al veel pers aandacht heeft gekregen, zoals bijvoorbeeld Darkstar.

"North" is het debuutalbum uit 2010 van deze band uit Londen. Het probleem van Darkstar is misschien dat ze te veelzijdig zijn. Naast inmiddels 5 albums is er muziek voor een film afgeleverd (Safe 2017), muziek voor "New Music Biennial 2017" geschreven en nog meer. Een overzicht is op hun site te vinden.

De muziek op "North" is een bonte verzameling van een mix van akoestische en (experimentele) elektronische muziek. Soms ook instrumentaal en als er gezongen wordt staat dit niet prominent op de voorgrond.

Een heel mooi voorbeeld van een instrumentaal nummer is "Aidy's Girl Is A Computer". De titel geeft al aan dat in dit nummer iets vreemds aan de orde komt, de gedachtekronkels van Darkstar gaan ver.

Darkstar is dus geen gewoon bandje dat muziek uitbrengt en de hitparades wil bestormen. Aan conventies doen ze niet, de creativiteit staat voorop.

Soms ligt dat makkelijk in het gehoor, zoals voor mij bij het al genoemde "Aidy's Girl Is A Computer". Vaak is dit muziek die een zekere graad van verteren vereist. Het vertrouwd raken met het vreemde om een basis te creëren om de muziek verder te ontdekken. Dan gaan de elektronische klanken leven en krijgen de composities vorm en ontstaat de (heel) positieve beleving.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­.­⊗
Compositievorm.­.­­.­⊗
Rock­­.­...
Blues­­.­..
Symphonisch­...
Elektronisch­­...
Jazz­.­...
Pop­⊗.­..
Live..­..
Zang.­.­.
Instrumentaal­­­.­⊗..
Piano­.­.­..
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­.­⊗..
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­.­.­..
Keyboard..­⊗.
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 4

Share
Share