De Dijk in De Vredehof in Hoorn (11-11-2000)

Share

Uitgerekend de sporthal waar ik als junior m'n eerste volleybalwedstrijden speelde, De Vredehof in Hoorn, wordt onverwacht omgetoverd tot een concerthal. Ik weet niet wie de organisator erachter was, maar zo stonden we op een goede zaterdagavond opeens met veel volleyballers(sters) in de sporthal naar De Dijk te kijken.

De Dijk was nog niet echt m'n muziek, het moest vooral symfonische rockmuziek zijn. Ik was wel geïnteresseerd in De Dijk, dat had een teamgenoot uit die tijd al voor elkaar gekregen met z'n enthousiasme voor de muziek van de Dijk. Ik ging toch vooral mee uit interesse, de gezelligheid en de zeer leuke groep mensen.

Het eerste zaadje voor de Dijk is ooit geplant tijdens Koninginnedag in Amsterdam, eind jaren 80. Toen zat De Dijk, of in ieder geval Huub van der Lubbe ergens op een gracht op een boot te zingen. Hoe apart was dat toen!

Een fijne sfeer neerzetten bleek geen enkele moeite te zijn voor De Dijk. Al snel was ik overstag en als er dan klassiekers als "Bloedend Hart", "Binnen Zonder Kloppen", "Dansen Op De Vulkaan ‎", "Ik Kan Het Niet Alleen" of "Als het golft" gespeeld worden, ga je zonder meer voor de bijl. Ik heb zelfs veel gedanst die avond en dat wil heel veel zeggen.

Sinds die avond ben ik dus fan van De Dijk, zeer zeker live. Samen met de andere volleyballers(sters) hebben we een waar feest meegemaakt. Een avond waar nog steeds over gesproken wordt. Opmerkelijk is ook dat m'n huidige vrouw toen ook aanwezig was, al had ik toen geen idee wat ons samen te wachten stond 5 jaar later.

Helaas zijn er geen foto's of ander vermeldingen van deze avond te vinden op het internet. Dat had een mooie aanvulling geweest voor deze memorabele avond. Dus dan maar een afbeelding van het album uit die tijd: "Zevende Hemel". Het optreden is het begin geworden van een lange serie De Dijk concerten.

Weergaven: 7

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share