De GunFactor

Share

Af en toe dienen zich albums of bands aan die de "GunFactor" hebben. Bijzondere muziek, leuke initiatieven of em mooi voorbeeld van hoe het ook kan, deze albums wil ik een plekje geven op de site omze te ondersteunen.

Biografie

De band Groot Onderhoud ontstaat in de lente van 2022 als de Arnhemse liedjesschrijver Michel Tijsterman enkele van zijn demo’s laat horen aan muziekproducer Hub Rasker. Oeffeltenaar Rasker raakt enthousiast van het werk van Tijsterman en ze besluiten gezamelijk enkele liedjes op te nemen. De stijl die de mannen hanteren komt voort uit de gezamenlijk liefde voor de Nederpop uit de jaren tachtig. Nederlandstalig wordt het, en een knipoog naar het repertoire van hun helden van Doe Maar wordt niet geschuwd.

 

Pop, Ska, Reggae, en alles wat daar tegenaan schurkt wordt gretig omarmd. Aansprekende Nederlandstalige teksten, melodieuze refreintjes en goed in het gehoor liggende arrangementen worden de huisstijl van het duo. Waar de eerste demo’s nog door het tweetal zelf worden ingezongen ontstaat de roep om een geschikte zanger. Die wordt in de zomer van 2022 gevonden in de persoon van Sebastiaan Kleijne. Zijn stem blijkt gemaakt voor de liedjes van het duo Tijsterman/Rasker. Als kers op de taart brengt Kleijne ook enkele sterke popsongs mee die naadloos aansluiten bij het eerdere materiaal . Met de komst van de Westervoortse zanger is de nieuwe band geboren en Groot Onderhoud is de naam. 

 

De herfst en winter van 2023 staan in het teken van het creatieve proces en worden gebruikt om alle liedjes te kneden tot het eigen Groot Onderhoud geluid. Vanaf het nieuwe jaar 2023 gaat zanger Sebastiaan aan de slag om de songs in te zingen. Rasker fungeert hierbij als producer en samen met schrijver Tijsterman worden ook alle koortjes ingezongen. De final touch is in handen van Niels Klaasen die in zijn Studio 1979 de mastering voor het album voor zijn rekening neemt. Het nieuwe album gaat ‘Langspeelplaat’ heten en het titelnummer is een ode aan de in 2022 overleden Henny Vrienten. Het drietal Tijsterman, Kleijne en Rasker gaat de oefenruimte in om te onderzoeken of de opgenomen liedjes ook live lekker uit de verf komen en al gauw ontstaat de vraag naar een bassist. Die vierde muzikant wordt gevonden in de persoon van Michel Geijtenbeek uit Westervoort en als in augustus 2023 de Huissenaar Thomas Mattijssen op toetsen zich bij de groep voegt is het clubje compleet. Groot Onderhoud kan van start!.

Weergaven: 65

Share
Share