“Draaitafel” Week 45 2015

Share

De week van de CD-SCORE “draaitafel” (45)

De luisterweek was weer om voordat ik het wist. Niets nieuws dus, maar nu is het wel tijd voor het plaatsen van het eerste "bericht", de eerste "post".  De berichten zullen de luisterbelevingen van de "Draaitafel" van de afgelopen week bespreken is voorlopig het idee. Wie weet wat er nog nog meer van komt. Ik heb nu ook een link gelegd naar een bericht van "3 voor 12", spannend. En ook links opgenomen naar en uit OOR en Facebook. Hoe zal dat zich dat ontwikkelen?

Chantal Acda - The sparkle in our flawsDe muziek van Chantal Acda heeft nog niet de aandacht gekregen die ik er aan wilde geven. Deze rustige muziek moet thuis even met volle aandacht beluisterd worden voor er een definitief oordeel komt, laten afvallen, bewaren, reviewen en/of kopen.

 

 

 

City and Colour - If I Should Go Before YouCity and Colour maakt steeds meer indruk, de stem van Dallas Green vooral. Dit lijkt muziek die steeds meer gaat groeien bij het beluisteren.

 

 

 

 

Downriver Dead Men Go - TidesEen ander geval is Downriver Dead Men Go, hier was ik meteen heel enthousiast over, maar die beleving is wat weggevallen. Vind ik niet alle nummers even mooi? Nog eens goed luisteren. Ik las iets over een radio optreden in Hoorn. Wie weet daar meer van? Maar, mind you, Nederlands!

 

 

 

Lana Del Rey - HoneymoonLana Del Rey heeft weer een mooie plaat gemaakt, of hij zo mooi is dat hij de review haalt weet ik nog niet.

 

 

 

 

Rainbow Serpent - PulseIk twijfel nog steeds over de muziek van Rainbow Serpent. Ik vind het lekker om naar te luisteren, maar hoor telkens de muziek van Klaus Schulze of Tangerine Dream. Ik vrees dat ik dit teveel kopiëeer gedrag ga vinden.

 

 

 

Robin Borneman - Folklore 1 - The Waving DaysDe plaat van Robin Borneman is heel apart, mooi opgezet en gedurfd in aanpak. Ik moet nog een horde nemen voor een review en dat is de mogelijk stichtelijke inhoud. Ik hoor een godsdienstig sausje die me nog pijn doet en ik weet niet of dat zo blijft. In OOR staat ook een leuk stukje van Hans van der Maas, is op Facebook van Robin Borneman te lezen.  Zie ook "3 voor 12" voor een mooie recensie.

 

 

Spoiwo - Salute SolitudeSpoiwo lijkt de eerstvolgende kandidaat voor een review. Die wordt steeds fijner tijdens her beluisteren. Mooie "grond" sfeer met een lichtere laag er overheen. Lekker!

 

Weergaven: 4

Share