Django Django – Django Django

Share

 

 

Django Django - Django Django

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Zo af en toe komt er bijzondere muziek langs die mij op een onverwachte manier grijpt. Django Django is daar een voorbeeld van.

Goed beschouwd heeft het alles in zich van dance muziek waardoor ik op af zo moeten haken. Als ik de zeldzame neiging krijg om flink te aan bewegen op muziek, dan moet dat rock & roll zijn of een van de talloze afgeleiden daarvan waar de rock nog herkenbaar is.

Dat er dance muziek is om een groep mensen te ondersteunen in een gezamenlijke "regen-" dans onder aanvoering van een DJ snap ik. Dat die muziek vervolgens ook de radio klinkt overdag tijdens het werk of thuis tijdens b.v. het ontbijt daar kan ik echt niet bij, dat voegt me totaal niet. Maar er zijn dus uitzonderingen waar het opeens wel klikt. Django Django is daar in geslaagd.

Score: *******

De dance beats zijn niet zo zwaar aangezet, dat is al een drempel minder om te passeren. De nummers zijn beslist niet cliché dance, er zit veel, heel veel creativiteit in deze muziek. Nog een horde gepasseerd.

De ritmes zijn aanstekelijk, maar niet monotoon, plus, plus, plus. Er klinkt een zekere humor of lichtheid door in de muziek en teksten, leuk! Wat het geheel afmaakt is de hele fijne, amusante, aparte zang en zangklank. De klank is heel mooi. Dat is hier echt waar het hele verhaal voor me kantelt.

Ik wordt daar vrolijk van en er worden zowaar wat ritmische bewegingen waarneembaar tijdens het luisteren en schrijven van dit stukje die je niet vaak bij me ziet.

Top 40

In Vlaanderen is "Default" wel een hit geworden, waarom in Nederland niet? Ik vind het zelfs mooi!

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Weergaven: 2

Share
Share