Dorus – Geef me de ruimte

Share

(Hanzel)

 

 

Dorus – Geef me de ruimte

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

De historie van Hanzel

Ik ben opgegroeid in een huis waar mijn vader vaak de muziek bepaalde. Volgens mij was deze LP van Dorus een cadeautje bij een of andere supermarkt.

Ik kan de LP nog steeds woordelijk meezingen en als ik de lachers op mijn hand wil hebben, galm ik “Het Dierenasiel” mee. Ik heb goede herinneringen aan dit soort momenten.

Score: *******

 

Top 40

Ja, er staat een hit op: "In De Hemel Is Geen Bier". Inderdaad, lekker mee zingen, maar geen grote hit toch.

1967 op Wikipedia

 https://nl.wikipedia.org/wiki/1970 en  https://en.wikipedia.org/wiki/1970

 

  • - Een groep Dolle Mina's dringt het congres van gynaecologen binnen om actie te voeren voor een vrije abortus. Als ze hun truitjes omhoogtrekken lezen de verbouwereerde artsen de slogan "baas in eigen buik".
  • - De Nationale Garde van Ohio schiet vier studenten dood en verwondt er negen tijdens een demonstratie tegen de Vietnamoorlog op de campus van de Kent State University.
  • - Feyenoord legt als eerste Nederlandse voetbalclub beslag op de Europacup I. In het San Siro-stadion in Milaan wordt in de finale met 2-1 gewonnen van Celtic, door doelpunten van Rinus Israël en de Zweed Ove Kindvall. (De single: "Theo Koomen & Wim Hoogendoorn - Gedeelten Uit Het Radio Wedstrijdverslag" heeft nog de top 10 gehaald dat jaar: https://www.top40.nl/top40/1970/week-23)
  • - Tweede Pinksterdag: in Geleen wordt het eerste Pinkpopfestival gehouden
  • - Het driedaags Holland festival of stamping ground 1970, beter bekend geworden als Holland Pop Festival, begint rondom de Kralingse Plas in Rotterdam
  • - Toppop voor het eerst uitgezonden met Ad Visser en Penney de Jager.
 
 
 

Weergaven: 1

Share
Share