“DRAAITAFEL” Dingen 13-6-2019

Share

Het aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging "Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Het verhaal

De "Bespreekweek" moet weer eens een periode van bijna 3 weken overbruggen. Deze keer is dat vanwege een fijne vakantie.

Inmiddels knaagt de naam "Bespreekweek" steeds meer. Al een half jaar is nauwelijks sprake van een wekelijks ritme. Met de zomer in aantocht lijkt een 2 of 3 wekelijkse terugblik inmiddels waarschijnlijker dan een wekelijkse.

Dat geldt min of meer ook voor de "OP DE CD-SCORE “DRAAITAFEL”"-berichten, maar de stap om een nieuwe "Draaitafel" te starten is kleiner. Vooral het publiceren van die "Draaitafel" gaat nu eenvoudiger.

Het strakke ritme van wekelijks 2 berichten en eventueel nog een concertverslag zit er even niet in, dat is zeker. Deze deadline wordt voorlopig losgelaten. Als er ruimte is komt er een "Bespreekweek", als er een behoefte aan nieuwe muziek is wordt een nieuwe "Draaitafel" gestart. Tussendoor probeer ik de concertverslagen compleet te krijgen. Over de periode 2009-2015 zijn er nog ruim 60 te doen!

Ondertussen zijn er veel nieuwe albums die indruk maken, zoals die van de Night Beats (Myth Of A Man) en Doe Paoro (Soft Power), maar ook een wat oudere van Ronnie Earl & The Broadcasters (The Luckiest Man).

Ook neem ik af en toe de tijd om van oude hoogtepunten te genieten. Vooral Led Zeppelin heeft laatst z'n status van superband bevestigd aan de hand van een willekeurige playlist, gekozen uit de albums van "Led Zeppelin I" tot en met "Presence". Het ooit matig ontvangen "Presence" zou ik inmiddels willen uitroepen tot een absoluut meesterwerk van de groep. Ik ben er nog steeds verbaasd over dat ik dat als 16 jarige jongen ook al zo voelde.

De opvaller(s) 

Maar zijn er dan nog min of meer bekende artiesten geweest die zich afgelopen tijd op de "Draaitafel" onderscheiden hebben en zich gemanifesteerd hebben als "Hé, dat is echt lekker om naar te luisteren!"?

LÉVI – AS I AM
LÉVI – AS I AM

Lévi - As I Am:

Voordat ik de achtergrond informatie van Lévi kende maakte de muziek van "As I Am" al indruk. Na het lezen van de statements bij haar eerste video clip: "Ik sta naakt en zonder make-up op de cover. We zijn zo bezig met het perfecte plaatje tegenwoordig. Dat hoeft van mij niet. Je neemt me maar zoals ik ben. Als dat je niet bevalt ook prima, maar ik laat mezelf niet meer iemand anders zijn dan wie ik echt ben.", maakt ze nog meer indruk. Deze houding hoor je terug in de muziek.

Duik je nog dieper in de informatie, dan kom je er achter dat deze EP tot stand gekomen is via crowdfunding. Dan blijkt Lévi een nog jonge Nederlands zangeres/muzikante te zijn aan het begin van haar carrière. Dat is beslist niet te horen aan de muziek. Het album klinkt niet als een moedige poging er wat van te maken. Dit is een volwassen en zeer geslaagd album van een muzikante met een zeer degelijke basis.

Met deze achtergrond informatie begint de verbazing te groeien over de kwaliteit van de zang en de intensheid van de muziek. Zet het album op en direct bij de eerste noten van "Air" is duidelijk waarom. Schitterend! Daarmee is een aspect van de kwaliteiten van Lévi neergezet. In het tweede nummer "Value" komt de soulzangeres aan bod. Dan staat er opeens een hechte soulband vette muziek te maken. Over waardering gesproken, met deze muziek kan dat niet anders.

En dan hebben we de mooiste nummers nog niet eens gehad. Er is nog meer te ontdekken aan Lévi en haar album "As I Am". Luister zelf maar eens en laat je verrassen.

Tidal:

Spotify:

Weergaven: 2

Share