“DRAAITAFEL” DINGEN 8-9-2019

Share

Vooraf

Muziek luisteren is een continu veranderende belevenis. Natuurlijk de oude en nieuwe albums (CD's) zelf. De artiesten, de media publicaties, de concerten en optredens. Het kan ook de afspeel apparatuur zijn of de omgeving waarin de muziek plaats vindt. Er is in dit enorm brede veld altijd wel iets wat me bezig houdt.

Het verhaal

Afgelopen weken mochten we genieten van de zomervakantie. Even geen werk, volleybal en bijna geen aandacht voor de CD-SCORE site. Op een prachtige plek aan de rivier de Lot kon ik me overgeven aan luieren, lezen en natuurlijk muziek luisteren. De oude iPod is dan weer van onschatbare waarde om ons dag in dag uit van muziek te voorzien.

Het muzieknieuws wordt door de zeeën van tijd nog intensiever gevolgd dan normaal en zo kwam ik in aanraking met de prachtige afleveringen van "The Consequences 10cc podcast".

Als lid van de "Godley and Creme" Facebook groep had ik de posts van Sean Macreavy en Paul Mcnulty al een tijdje langs zien komen, maar hun podcasts luisteren deed ik niet. Ondanks dat ik een heel grote fan ben van het album "Consequences" van Godley & Creme.

Een opmerking van Sean Macreavy heeft me tenslotte overgehaald om er toch maar eens aan te beginnen. Dat er maar liefst 11 afleveringen van ongeveer een half uur zijn over het album "Consequences" was op dat moment geen probleem. Gewoon 2 dagen stevig doorluisteren en klaar!

Dit klinkt als werk, maar liefst had ik het in één dag gedaan. Ik had geen idee hoe leuk het luisteren naar deze podcasts zou kunnen zijn. Ik heb gelachen, met grote ontroering geluisterd, met instemming geknikt bij de visies van de heren en enorm genoten van deze 2 super fans.

Nog dagen lang heeft het positieve gevoel over deze ervaring m'n gemoed bepaalt. Voor alle fans van Godley & Creme en in het bijzonder het album "Consequences" zijn de podcasts een enorme aanrader.

Ander groot nieuws is dat er van "Consequences" een nieuwe release is. Quote van Burning Shed: "This 2019 version - mastered by Andy Pearce and overseen by Godley and Crème - contains the original album as well as Musical Excerpts From Consequences and for the first time on CD the promotional edit album. Housed in a clamshell box with expanded artwork and sleeve notes by Mojo’s Daryl Easlea based on conversations with G&C about the making and production of the album."

Er is dus echt werk van gemaakt.

Afgaande op de eerste berichten heeft het remasteren ook heel goed uitgepakt en is dat op zich al een aanrader om deze nieuwe release te kopen. Gelukkig had Kroese direct na de vakantie nog voorraad, want ik lees berichten dat het nieuwe album op diverse plaatsen alweer uitverkocht is...

Hiernaast had ik ook nog wat over de iPod-muziek van de afgelopen weken willen schrijven die naast "Consequences" de meeste indruk maakte, maar dat wordt nu teveel. Deze keer ook geen extra albumbespreking, dat beschouw ik als gedaan.

Helaas kan ik ook geen Tidal of Spotify playlist met betrekking tot "Consequences" opnemen. Er is ooit besloten dat niet alle albums van Godley & Creme op deze wijze beschikbaar zouden moeten zijn. Alleen "L", "Freeze Frame" en "Ismism" zijn zo te beluisteren...

Weergaven: 0

Share