“DRAAITAFEL” DINGEN 9-7-2019

Bericht delen:
Share

Het aanbod

Welke muziek vind je deze week onder de wekelijkse aankondiging "Draaitafel" bespreekweek", wat zijn de overblijvers na selectie van het aanbod?

Het verhaal

Deze keer staat de afgelopen periode in het teken van heel veel beachvolleybal. M'n conditie vaart er wel bij, m'n gewrichten protesteren hevig, muziek is er als het kan.

De schaarse momenten van echt in de muziek duiken hebben geen te bespreken ideeën opgeleverd. Het is eerder een moment om stil te staan en het geheel te overdenken. Waar staat de CD-SCORE site, wat wil ik er mee, wordt er nog wel mooie nieuwe muziek gemaakt, en wie luistert daar naar?

Genoeg vragen om een heel boek mee te vullen, al zal het voor velen niet boeiend zijn. Dat brengt me wel op een gedachte met betrekking tot de beleving van muziek.  Afgelopen beachvolleybal weekend heeft er voortdurend muziek aangestaan, vooral ook op de momenten dat we met de groep samen waren in de gehuurde woning en er gegeten, gedronken en genoten werd.

De muziek die ik gehoord heb kan ik kort samen vatten, ik vond er werkelijk niks aan. Ik weet niet eens hoe ik moet samenvatten wat ik gehoord heb. Categorieën die waarschijnlijk te duiden zijn als als vormen van dance en volksmuziek. Een typische Nederlandse door Spotify aangeboden playlist vermoed ik.

Ik miste de muziek in de muziek. Toch zie ik de groep plezier hebben met en door de muziek die op staat, ook op de momenten dat de muziek iets meer in mijn straatje is. Het is dus niet zo dat we gewoon geen overlappende smaak hebben.

Een snelle conclusie zou mijn gebrek kunnen zijn om te genieten van andere vormen van muzikaal vermaak. Moet ik muziek ook kunnen zien als een middel om de sfeer te verhogen en meer niet. Is het geen kwestie van smaak, maar een houding om van het leven een feest te maken. Om te genieten van naar de hemel reikende composities, maar ook van nummers die slechts teren op de meest basale reactie van de menselijke geest op ritme en zang. Ben ik gewoon beperkt in het vermogen om hiervan te genieten. Het zogenaamde "je laten gaan".

Wat het ook is, mijn verbazing en ongeloof zijn groot. Het voelt toch een beetje alsof je aan het volleyballen bent met een blinddoek.

De opvaller(s) 

Maar zijn er dan nog min of meer bekende artiesten geweest die zich afgelopen tijd op de "Draaitafel" onderscheiden hebben en zich gemanifesteerd hebben als "Hé, dat is echt lekker om naar te luisteren!"?

Night Beats ‎– Myth Of A Man:

Na het prachtige album"Who Sold My Generation" was het even spannend of er nog een opvolger zou komen.

Dan Auerbach (The Black Keys)

Danny Billingsley

Danny Billingsley

Tidal:

Tidal:

Spotify:

Spotify:

Hits: 0

Bericht delen:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.