“Draaitafel” Week 51 2015

Share

De week van de CD-SCORE “draaitafel” (51)

 

Editie 7:

De week van het doorpakken. Muziek definitief uit de lijst halen die toch niet naar een recensie gaat. Muziek niet tot de "draaitafel" toelaten die toch niet zo veel belooft.

De grote artiesten hebben ook zo hun invloed, Adele, Coldplay (Marco Borsato voor m'n vrouw), snoepen luistertijd af van de beloftes.  De kerstdrukte lijkt overigens voorbij te zijn. Er is weer ruimte voor de artiesten die niet aan een kerstrelease doen. Kom maar op, ik ben wel weer aan een revelatie toe.

Bruce Soord - Bruce SoordBruce Soord: De bezige bij, heeft nu ook een solo album gemaakt. Mooie ontspannen muziek met een eigen kenmerk. Muziek met een soort relaxte zelfverzekerdheid. Muziek die per hoorbeurt meer impact krijgt.

Emilie & Ogden - 10 000Emilie & Ogden: Zo te zien een debuut CD van deze twee Canadezen. Heldere, vluchtige, tere harp met zang muziek. Maar niet zo onschuldig als het klinkt. Met een mooie gelaagdheid in de muziekinstrumenten. Heeft wel wat van "Ys" van Joanna Newsom weg qua teerheid. Mooi hoor!

Good Weather For An Airstrike - TorporGood Weather For An Airstrike: Beslist geen nieuwkomers, maar wel een bijzonder verhaal. Enigszins naar de lounge muziek neigende elektronische muziek met een twist. De twist is de combinatie elektronische klanken met piano spel. Dit levert heel mooie stukjes op.

 

Nieuwe artiesten deze week:

Eureka: De "band" prijst al 6 albums aan. Mooi verhaal overigens. "Great Escapes" heeft m'n aandacht op dit moment. Het klinkt als een soort prog rock, zonder teveel daar op te willen lijken.

Gabriel Rios: Maakt al jaren mooie muziek. Ik kan er op de een of andere manier alleen niet zo lang naar luisteren. Dat hij in de lijst staat betekent een nieuwe ontwikkeling. Eens kijken of die stand houdt met deze gitaar muziek.

Steve Roach: Een man die ontzettend veel muziek heeft gemaakt. Al 7 albums in 2015 en kastenplanken vol in totaal. Niet dat ik ze allemaal ken. Ik doe pas dit jaar mee. Zonder de voorkennis maakt hij zeer interessante elektronische muziek, waar je niets van "teveel, te vaak" uit hoort.

Weergaven: 1

Share