Earth & Fire in Cultura in Andijk (1 maart 1980)

Share

Een paar jaar na het optreden in Waarland zit ik inmiddels op de MTS en "Hanzel" is naar de HAVO gegaan. De vriendschap lijdt er niet onder, maar past zich goed aan de situatie aan. Zo gaan we deze keer met z'n drieën naar Andijk om nog eens een optreden van Earth & Fire bij te wonen.

Inmiddels is "Reality Fills Fantasy" uitgekomen. Een album waar ik toen behoorlijk teleurgesteld over was. Met name "Weekend" vind ik een vreselijk nummer. "People Come, People Go" vind ik daarentegen wel briljant.

De hoop was gericht op het andere werk van Earth & Fire en op een goede avond van zangeres Jerney Kaagman. Het werd een beetje van alles. Toen het pauze werd was de hoop nog levend dat het een mooie avond zou worden.

Terwijl we van een biertje stonden te genieten en de locale vrouwen bewonderden, kwam opeens Jerney door de zaal lopen. Hé wat is dat? Na een heel kort overleg besloten "Hanzel" en ik er achteraan te gaan. Jerney was inmiddels bij een mooie oude Citroën DS aangekomen om daar iets uit te halen.

Ik wilde me al min of meer omdraaien, maar "Hanzel" durfde natuurlijk wel een gesprek aan te knopen. Verbaasd merkte ik dat dit nog lukte ook. We wisselden een paar woorden over de avond en al snel bood Jerney een handtekening aan. Natuurlijk, dat wilden we wel! Ze viste geroutineerd een Heineken blocnote en een pen ergens uit haar kleding.

Even later stonden we onze aanwinst te bewonderen, Jerney nakijkend die snel weer naar binnen ging. Wauw! We hadden wat meegemaakt. Trots lieten we het zien aan de derde man, die op de een of andere manier de boot gemist had.

Met in het achterhoofd onze fijne ontmoeting met Jerney kon de avond niet meer stuk. Veel van het mooie werk kwam aan bod, al kan ik daar geen nummer meer van opnoemen. De grootste teleurstelling was dat het geen uren duurde. Zo gaat dat.

En dan komt het moment om trots een foto van de handtekening te laten zien. Alleen, ik kan hem niet meer vinden. Heel goed opgeborgen zullen we maar zeggen. Wie weet komt hij nog boven water.

Dan maar een filmpje:

Weergaven: 6

Share
Share