Eric Clapton & B.B. King – Riding With The King

Share

 

 

Eric Clapton & B.B. King - Riding With The King 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Beide artiesten zijn een beetje m'n leven in geslopen. Eric Clapton aan de hand van de kraker "Layla" (1971) en "I Shot the Sheriff" (1974). Maar pas door zijn bijdrage aan het concert van Roger Waters in Ahoy (1984) kon ik niet meer om zijn status heen.

B.B. King leerde ik pas goed kennen door de CD "Rattle and Hum" (1988), waar King ook op speelt en zingt ("When Love Comes to Town"). En dat was genoeg reden om ook naar zijn inbreng tijdens de concert tour uit te kijken. Helaas hebben we zijn op treden gemist in de RAI in Amsterdam (1989) omdat Bono zeer slecht bij stem was. B.B. King kwam helaas niet meer aan bod.

Dat ik in 2000 deze CD helemaal gemist heb kan ik niet echt verklaren. Zeker in de VS heeft dit album zeer veel waardering gekregen. Ook als ik naar de andere releases van 2000 kijk die ik mooi vind dan zijn dat bijna allemaal albums die ik later ontdekt heb.

Ik moet vooral geteerd hebben op de CD's die al in de kast stonden. Ik weet dat er een periode was dat ik stelselmatig mijn CD's beluisterde. Ik begon dan voorin bij de A en als ik aan het eind was begon in weer opnieuw. Inmiddels alweer onzeker geworden of ik ze allemaal wel even goed gehoord had. Hoe lang zou ik er nu (25-10-2015) over doen?

Score: ******* *

Eric Clapton en de blues is een fijne combinatie, b.v. samen met John Mayall & the Bluesbreakers of "Me and Mr. Johnson". De samenwerking met B.B. King mist echter wat scherpte om echt een topper te zijn.

Wat ze goed doen en echt heel goed kunnen hoor je terug op het album. Wat mist is het 1+1=3 gevoel. Maar, laat dat geen ontmoediging zijn, misschien verwacht ik ook teveel van zo'n plaat. Misschien verwacht ik teveel magie.

Het is en blijft een heel mooie plaat, met prachtige blues.

Top 40

 Nee, "When Love Comes To Town" was de laatste Top 40 notering.

2000 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2000

 

- Loodhoudende benzine wordt in de lidstaten van de Europese Unie officieel verboden.

- Op de Effectenbeurs van Amsterdam wordt het aandeel World Online geïntroduceerd. Deze beursgang zal blijken een van de grootste aandelenzwendels uit de geschiedenis te zijn. Hij is mede oorzaak van de beurskrach van dit jaar.

- Het "ILOVEYOU-virus" legt e-mailsystemen en computernetwerken van veel bedrijven in de hele wereld plat.

- Enschede - Een vuurwerkramp legt een complete woonwijk in de as en kost 23 dodelijke slachtoffers.

- Frankrijk wint in Rotterdam het EK voetbal door Italië in de finale met 2-1 te verslaan. In de verlenging maakt David Trezeguet de zogeheten golden goal.

- Groningen - In een uitverkocht Stadspark -65 000 personen- wordt een concert gegeven door Tina Turner met in het voorprogramma John Fogerty.

- De Britse Queen Mum wordt honderd jaar.

- Een zware cafébrand in Volendam eist het leven van veertien jonge mensen en meer dan 150 jongeren lopen ernstige brandwonden op.

 

 

- Metallica files a lawsuit against the peer-to-peer service Napster, as well as Yale UniversityUniversity of Southern California and Indiana University forcopyright infringement. Yale and Indiana are later dropped from the suit when they block access to Napster on campus computers.

 - A coalition of 28 U.S. states file a lawsuit against the major record labels, accusing them of keeping the prices of CDs fixed at artificially high prices since 1995.

- The Beatles release a hardcover book version of The Beatles Anthology, containing newly published photos and interviews with band members. The book went straight to the top of the New York Times bestsellers list.

 
 

Weergaven: 7

Share
Share