Erik Wøllo – 2001 – Wind Journey

Share

Erik Wøllo - Wind Journey

Erik Wøllo - Wind Journey

Tidal:

Spotify:

Muziek

De muziek van Erik Wøllo is per definitie mooi. Een teleurstellend album ken ik niet. Ook niet in de samenwerkingen van deze Noor met vele andere artiesten.

Er is in het grote oeuvre van Erik Wøllo zelfs aanleiding om muziek opnieuw uit te brengen. "Wind Journey" is oorspronkelijk uit 2001, maar het opnieuw masteren met de hedendaagse techniek levert een nog mooiere klank op. Meer helderheid en diepte wordt er op Bandcampvermeld en dat is nou precies waar ik erg van kan genieten.

De muziek omvat alle emoties die je bij deze ambient sfeermuziek verwacht. Strelende elektronische klanken, prachtige akoestische of elektrische gitaren, vogel geluiden, watervallen, het kan niet op. Op de nummers die op mij het meest indruk maken zijn ook zware drums te horen. Niet dat het heftig klinkt, het is eerder een bescheiden drum, maar het geeft een fijne cadans aan de muziek.

Aan de hand van maar liefst 23 nummers wordt deze rondreis gemaakt en wordt elk deel van de reis van een eigen muzikaal thema voorzien. Bij thuiskomst moet de luisteraar onder de indruk zijn van deze "Wind Journey".

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­..­⊗
Compositievorm.­.­­.­⊗
Rock­­­....
Blues­­...­­.
Symphonisch­­..­⊗.
Elektronisch­­­.­­⊗.
Jazz­.­...
Pop..­..
Live..­..
Zang..­.­.
Instrumentaal­­­.­..­⊗
Piano­.­­.­­..
Drum, Percussie.­­⊗­.­.
Akoestische gitaar­.­­.­­..
Bas gitaar­⊗.­­.­.
Elektrische gitaar­.­.­­⊗­.
Contrabas­­.­.­..
Orkest....
Strijkers....
Blazers­....
Orgel....

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share