Exit North ‎– Book Of Romance And Dust

Share

Exit North ‎– Book Of Romance And Dust

YouTube

Tidal:

Spotify:

Muziek

Exit North is een nieuw project van Steve Jansen zou je kunnen zeggen, maar daar doe je de andere 3 bandleden mee tekort. Het album "Book Of Romance And Dust" klinkt als een eenheid, een totaalproduct. De percussie van Steve Jansen is daar een herkenbaar accent in, maar de zangerige stem van Thomas Feiner is een fenomenaal gegeven. Hij "spreekzingt" de dichterlijke teksten op een manier die veel lading aan de muziek geeft.

Lading en sfeer is de korte samenvatting van deze muziek. Naast de percussie en zang is er nog veel meer te genieten. Piano, strijkers, met zorg gekozen arrangementen maken van de prachtige composities meesterwerkjes.

Zou je nu de indruk krijgen dat je bij deze muziek van geluk een ronde dansje gaat doen, dan moet ik wel een waarschuwing afgeven. Het tempo is traag, de spreekzang is beeldend en geeft alle ruimte voor associatie, maar vrolijk is het niet. De pracht zit in de onaardse verbeelding van de stemmige gedichten over observaties en verlangens.

Hier is een superband aan het werk. Met als hoogtepunten "Sever Me" en het meer dan 9 minuten durende "Losing". Ik kan nu al niet meer wachten tot de volgende release.

Kenmerken

StijlGEEN, NAUWELIJKSREGELMATIG, MOOIBEPALEND, HEEL MOOIPROMINENT, PRACHTIG
Eigen stijl/geluid.­.­⊗.
Compositievorm.­.­­⊗.
Rock­­..­⊗.
Blues­­...­­⊗
Symphonisch­....
Elektronisch­­....
Jazz­.­...
Pop..­..
Live..­..
Zang..­.­⊗
Instrumentaal­­­.­...
Piano­.­.­..
Drum, Percussie.­⊗..
Akoestische gitaar­.­⊗­..
Bas gitaar.­..
Elektrische gitaar­...
Contrabas­­....
Orkest....
Strijkers....
Blazers­...
Orgel....

Weergaven: 5

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share