Floraleda Sacchi ‎– Minimal Harp

Share

(Hanzel)

 

Floraleda Sacchi ‎– Minimal Harp

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Ik ben een liefhebber van Philip Glass muziek. Al heel vroeg werd ik gegrepen door Einstein On The  Beach.

Nog niet zolang geleden kreeg een harpiste de mogelijkheid om de meeslepende muziek van "Metamorphosis" om te schrijven voor harp. Onze eigen Lavinia Meijer heeft het ook gedaan maar helaas is de opnamekwaliteit dermate slecht dat ik de CD heb ingeruild voor het hier besproken exemplaar.

Er staan nog meer nummers op die vast het beluisteren meer dan waard zijn, maar ik heb voor m’n iPod alleen de nummers van Glass gekopieerd. Eigenlijk vind ik stiekem dat het origineel van Glass minder klinkt dan de uitvoering van Floraleda.

Score: ******* **

 

Top 40

 Nee.

2008 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2008

 

- Joran van der Sloot wordt ontmaskerd in een zeer goed bekeken tv-uitzending, gemaakt door Peter R. de Vries, over de verdwijning van Natalee Holloway.

- Wetenschappers hebben het oudste geluidsfragment dat ooit is opgenomen ontdekt. Het is een stem die "Au clair de la lune" zingt. De opname uit 1860 werd teruggevonden in een archief in Parijs.

- In Zwitserland wordt de Large Hadron Collider voor het eerst in werking gezet.

- Kredietcrisis: de Amerikaanse bank Lehman Brothers vraagt faillissement aan; het grootste faillissement uit de geschiedenis.

- Kredietcrisis: het Amerikaanse Congres neemt het Plan-Paulson aan, de grootste ingreep in de Amerikaanse economie sinds de New Deal

- 50ste verjaardag van de Smurfen

 
 

Weergaven: 2

Share
Share