Focus – Focus II (Moving Waves)

Share

 

 

Focus - Focus II (Moving Waves) [1972]

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

De single "Hocus Pocus" heeft me naar deze LP getrokken.

Gitaarwerk zoals ik dat graag hoor. Wat een energie spat daar af. Maar goed, niet vooruit lopen op de score. Met "Hocus Pocus" in het hoofd moet je wel naar de hele LP luisteren als je daar de kans toe krijgt.

Die kwam bij het sluiten van een nieuwe vriendschap tijdens het laatste jaar van de MAVO. Hij had hem gewoon! Voor mij kon de waardering dus niet meer stuk.

Score: ******* **

Een vergeten topper van Nederlandse bodem.

Tegenwoordig zijn de namen Thijs van Leer en Jan Akkerman bekender dan de groep waarin ze magie maakten.

Ze kunnen elkaar inmiddels niet meer luchten of zien, maar de parels zijn inmiddels uit de oester. Super gitaar rock, maar ook mooie fijngevoelige thema's op een plaat ("Le Clochard" en "Janis"). Misschien dat de verscheidenheid van de LP de faam in de weg zit.

Voor mij is het een en al pracht en praal.

Top 40

Een mooie tiende plek voor "Hocus Pocus" als top notering, maar toch ook wel een cultuur shock als je de rest van de top 10 door neemt. Maar Slade en Graham Nash verdienen wat mij betreft hun plek. Maar dit was dus al in 1971. Verklaart wel waarom de "Hocus Pocus" qua song toch anders is dan de rest.

1972 op Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/1972 en  en.wikipedia.org/wiki/1972

- Bloody Sunday: tijdens een demo nstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger 14 burgers dood.

- De Nederlandse damgrootmeester Ton Sijbrands wordt in Hengelo wereldkampioen dammen. Sinds 1955 was deze titel alleen maar door Russen gewonnen.

- In de Rotterdamse Kuip wint Ajax de Europacup door met 2-0 Inter Milaan te verslaan. Beide doelpunten zijn van Johan Cruijff. In het tv-verslag wordt voor het eerst gebruikgemaakt van herhaling van beelden in slow motion.

- De Noord-Hollandse badplaatsen Callantsoog en Schoorl weigeren een deel van hun stranden beschikbaar te stellen voor naaktrecreatie.

- Tijdens de 20e Olympische Spelen in München gijzelen acht leden van de Palestijnse terreurgroep Zwarte September de Israëlische sportploeg. De gijzeling wordt met geweld beëindigd op het vliegveld, waarbij zeventien doden vallen: alle gijzelaars en vijf terroristen.

- Radio Veronica verhuist van 192 naar 538 meter in de middengolf. De zeezender is nu in vrijwel heel Nederland goed te ontvangen.

- Een Uruguayaans legervliegtuig bracht spelers en familie van de rugbyclub Old Christians Club uit Montevideo naar Santiago in Chili voor een wedstrijd. Het toestel stortte neer in het Andesgebergte. 16 van de 45 mensen overleefden maar werden pas 2 maanden later gevonden. De film Alive omschrijft het relaas van de Andesvliegramp.

 

 

- Paul McCartney's single "Give Ireland Back to the Irish" (which was inspired by the "Bloody Sunday" massacre in Ireland on January 30, 1972) is banned by the BBC. The controversy caused by the banning only increases the song's popularity and it ends up in the Top 20 in England.

- John Lennon's U.S. immigration visa expires, beginning his three-and-a-half-year fight to remain in the country.

Weergaven: 6

Share
Share