Fun Lovin’ Criminals – Come Find Yourself

Share

 

Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Mijn levendigste herinnering aan de muziek in die tijd is een lift naar Amsterdam in een Camper. Op weg naar het VONO volleybal toernooi. Waarschijnlijk is de lift ontstaan tijdens vrijwilligers werk voor "De Karavaan" in Hoorn.

Een enthousiast lid van de club had veel mensen geronseld om "De Karavaan" te helpen. Ik kende het niet, maar de voorstelling was nog leuk ook. Van het een komt het ander en zo had ik dus zomaar een lift met volgens mij 4 dames in een onbekende camper zonder uitzicht op de weg, maar met de radio aan. En vlak voor de Coentunnel kwam "Scooby Snacks" langs.

Weinigen zullen geloofd hebben dat die muziek me zo raakte. Het is helemaal uit m'n straatje en toch heb ik er wat mee.

Score: *******

Het zijn toch met name de singles van deze plaat die ik zo goed vind. En het criterium is meestal dat een CD daaraan voorbij moet komen. Maar, de opvolgende CD's missen toch wat deze CD wel heeft. Misschien de onbevangenheid van hun debuut? Het bezingen van het beroven van banken "Scooby Snacks" is normaal geen ding om toe te juichen, maar de afstandeijke en super relaxte manier waarop zij een soort Robin Hoods bezingen is meesterlijk.

"The Fun Lovin' Criminal" heeft ook zo'n twist. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat rap voor mij leuk is en zeer op z'n plaats. Er spreekt een soort prettige onafhankelijkheid (anarchie) uit de muziek. De dagelijkse realiteit van veel op straat levende mensen (New York) wordt like-able bezongen en krijgt er een "glans" mee. De rock elementen maken deze plaat af en de muziek ook zo uniek.

Top 40

Toch heeft "Scooby Snacks" nog maar net de Top 40 gehaald. Onverdiend wat mij betreft. Maar de "The Fun Lovin' Criminal" heeft helemaal geen notering. Is dat toch het onderwerp?

1996 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1996

 

- De schaakcomputer Deep Blue verslaat voor de eerste keer wereldkampioen Garri Kasparov.

- Start van de eerste Nederlandse zoekmachine op het internet: Ilse.

- Faillissement van vliegtuigbouwer Fokker.

- In de VS gebruikt president Bill Clinton zijn veto tegen een wet die een abortus in de 2e helft van de zwangerschap verbood.

- De nieuwe winkeltijdenwet wordt van kracht waardoor winkels in Nederland open mogen zijn tussen zes uur ‘s ochtends en tien uur 's avonds en twaalf keer per jaar op zondag.

- Een panel van federale rechters blokkeert in Philadelphia een wet tegen onfatsoenlijkheid op het internet, omdat de wet de vrijheid van meningsuiting zou beknotten.

- België schaft als laatste Europees land de doodstraf af.

- De geboorte van Dolly. Het eerst zoogdier dat met succes werd gekloond uit een volwassen cel.

- Richard Krajicek verslaat Malivai Washington in de finale van Wimbledon en wordt de eerste Nederlandse Grand Slam winnaar.

- De Nederlandse mannen volleybalploeg wint de gouden medaille door aartsrivaal Italië in een bloedstollende finale te verslaan met 3 tegen 2.

- In Nederland komt een einde aan de dienstplicht.

 
 
 

- David Bowie's single "Telling Lies" becomes the first song offered as a digital single by a major record label (Virgin Records). Bowie launches the single by hosting an online chat in which he and two other people pretending to be him answer questions from the audience; Bowie tells the truth, while the other two are "telling lies".

 

Bestverkochte singles in Nederland:

- Fugees - Killing Me Softly

- Guus Meeuwis & Vagant - Per Spoor (Kedeng Kedeng)

- Rob de Nijs - Banger Hart

- The Kelly Family - I Can't Help Myself (I Love You, I Want You)

- Los del Río - Macarena (Bayside Boys Remix)

- Captain Jack - Captain Jack

- Linda, Roos & Jessica - Ademnood

- Fluitsma & Van Tijn - 15 Miljoen Mensen

- Party Animals - Aquarius

- Toni Braxton - Un-break My Heart

 

Bestverkochte albums in Nederland:

- Céline Dion - Falling Into You

- Marco Borsato - Als Geen Ander

- Andrea Bocelli - Bocelli

- Helmut Lotti - Helmut Lotti Goes Classic

- Alanis Morissette - Jagged Little Pill

- Guus Meeuwis & Vagant - Verbazing

- Michael Jackson - HIStory: Past, Present and Future, Book I

- Frans Bauer - Voor Jou

- Fugees - The Score

- Eros Ramazzotti - Dove C'è Musica

Weergaven: 4

Share
Share