Gandalf – To Another Horizon

Share

 

 Gandalf ‎– To Another Horizon

 

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Deze is helemaal uit de tijd van ons studentenflatje. In de vriendengroep was veel aandacht voor elektronische muziek. Ik herinner me zelfs een tijdschrift wat we toen kochten. Een van de artiesten die toen boven kwam drijven is Gandalf. Het werd veel gedraaid in die tijd.

Ik herinner me ook een keer dat ik op vrijdagmiddag het eerst terug was van de HTS en niet in zo'n hele goeie bui. Ik heb toen "To Another Horizon" keihard opgezet om de nare gedachten weg te blazen. Waarschijnlijk hebben de buren die toen gekregen. Maar voor een kant ook een lange neus omdat we steeds Thriller moesten aanhoren.

Score: *******

Het is geen Pink Floyd of Tangerine Dream, maar wel muziek om mooi te vinden en van de sfeer te genieten. Bij de vele albums zit veel "Newage" muziek. Daar wil ik "To Another Horizon" nog niet onder scharen, maar de ontwikkeling is logisch.

Mij bevalt vooral het gitaarwerk, de uitgesponnen composities en de variatie. Geen absoluut top album dus, maar wel een plaat die in heel veel situaties heel lekker is om op te zetten.

Top 40

Gandalf is niet bekend bij de Top 40.

1983 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/1983

 

- Het United States Department of Defense Advanced Research Projects Agency (ARPA) verandert haar netwerkprotocol van NCP naar TCP/IP en markeert daarmee het begin van het internet zoals we het nu kennen. Het internetprotocol IP is een afspraak over de wijze waarop computernetwerken met elkaar communiceren.

 

- Amerikaanse wetenschappers stellen voor het eerst ergens in het heelal een 'zwart gat' vast. Het is 150.000 lichtjaar van de aarde verwijderd.

 

- Klaus Barbie, een nazikopstuk wordt gearresteerd in Bolivia en uitgeleverd aan Frankrijk.

 

- In januari worden in Nederland de eerste drie patiënten geregistreerd met aids.

 

- Vanuit de VS wordt de in Nederland gebouwde satelliet IRAS gelanceerd, die met veel succes astronomisch onderzoek zal doen aan infrarode bronnen in het heelal.

 

- Algehele herziening van de Nederlandse Grondwet.

 

- De politie doet een inval in de kantoren van de Slavenburg's bank in Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De administratie wordt in beslag genomen omdat er verdenking bestaat van het werken met zwart geld. Er volgen verschillende arrestaties en veroordelingen van topmensen van de bank.

 

- Introductie van de cd op de Nederlandse markt.

 

- In Nederland is er een zware zomerstorm, die tien mensen het leven kost.

 

- Koningin Beatrix opent de Hemtunnel tussen de stations Amsterdam Sloterdijk en Zaandam, op 28 mei gaan de treinen er doorheen rijden.

 

- In het Amerikaanse tijdschrift Science schrijft een groep Franse onderzoekers de nieuwe immuunziekte aids toe aan een humaan retrovirus. Die bevinding blijkt juist. In de VS begint de geheimzinnige ziekte, die zich eerst beperkte tot kringen van homoseksuele mannen en drugsspuiters, om zich heen te grijpen. Ook in Europa worden de eerste gevallen gediagnosticeerd.

 

- Het Amerikaanse ruimteschip Pioneer 10, gelanceerd in 1972, verlaat het zonnestelsel. Er worden nog steeds signalen van opgevangen.

 

- De Poolse vakbondsleider Lech Walesa krijgt de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. De grote geldprijs die aan de onderscheiding is verbonden, wil Walesa ter beschikking stellen van de rooms-katholieke kerk in Polen.

 

- In Den Haag vindt de grootste demonstratie uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Aan de demonstratie tegen het plaatsen van kruisraketten op Vliegbasis Woensdrecht doen ongeveer 550.000 mensen mee. Tot de sprekers behoort verrassend prinses Irene.

 

- Freddy Heineken wordt, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd. Ze verlieten net zijn kantoor aan het Weteringplantsoen in Amsterdam toen ze werden meegenomen door vijf mannen (Cor van Hout,Willem HolleederFrans MeijerJan Boellaard en Martin Erkamps).

 
 

 

- The Rolling Stones sign a new $28 million contract with CBS Records, the largest recording contract in history up to this time.

 

Bestverkochte singles in Nederland:

 

- Irene Cara - Fame

 

- Billy Joel - Goodnight Saigon

 

- Doe Maar - Pa

 

- Nena - 99 Luftballons

 

- Stars on 45 - Stars on 45 proudly presents the Star Sisters

 

- Michael Jackson - Beat it

 

- UB40 - Red red wine

 

- Lionel Richie - All night long (All night)

 

- Culture Club - Karma chameleon

 

Bestverkochte albums in Nederland:

 

 

- Doe Maar - 4us

 

- David Bowie - Let's dance

 

- BZN - 28 Golden hits

 

- The Kids from Fame - The Kids from Fame

 

- Spandau Ballet - True

 

- Nena - Nena

 

- Het Goede Doel - België

 

- Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen 4

 

- BZN - Desire

Weergaven: 7

Share
Share