Genesis – Selling England By The Pound

Share

Genesis - Selling England By The Pound [1973]
 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

De waardering voor deze plaat heeft alles te maken met de vriendenclub die ik op de MTS opgedaan heb. Daar zaten 2 fanatieke Genesis fans bij. En waar je mee omgaat... Ik was zelf net aan Genesis begonnen via "A Trick of the Tail", en met veel genoegen, dus de tijd was rijp. Van de 7 LP's die dan ineens aan je wereld toegevoegd worden is dit een van de beste. Voor altijd gekoppeld aan die MTS tijd.

Score: ******* **

 Van de 6 LP's van Gensis tot 1973 is dit de 1e die ik bespreek "Trespass", "Nursery Cryme" en "Foxtrot" zijn zeker de moeite van het luisteren waard. Dit is de 1e die ik echt niet kan negeren. De composities zijn ijzersterk en vormen een deel van het beeld wat Genesis is (of was).

Top 40

"I Know What I Like" is in Engeland een kleine hit geweest, maar Nederland was daar nog niet aan toe. Dat gebeurde pas 5 jaar later.

Progwereld recensie

Progwereld logo

1973 op Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/1973 en en.wikipedia.org/wiki/1973

- Het komisch duo Peppi en Kokki verschijnt voor het eerst op de Nederlandse televisie.

- In de Verenigde Staten van Amerika erkent het Hooggerechtshof met de arresten in de zaken Doe vs. Bolton en Roe vs. Wade het recht op abortus.

- In een zware storm wordt het zendschip Norderney van Radio Veronica op het strand bij Scheveningen geworpen. Het schip komt muurvast te zitten, De storm -met af en toe orkaankracht- richt ook grote schade aan in het Westland.

- Opening van het World Trade Center in New York.

- In Den Haag demonstreren 80.000 vooral jongeren voor de legalisatie van de zeezender Veronica. Op dezelfde dag wordt het gestrande zendschip vlotgetrokken en teruggesleept naar internationale wateren.

- Staatssecretaris Mommersteeg van Defensie schaft de groetplicht voor militairen af.

- Juan Perón wordt voor de derde maal, na een ballingschap van 18 jaar, geïnstalleerd als president van Argentinië. Zijn echtgenote Isabel Perón wordt vice-president.

- Begin van de oliecrisis. De Arabische landen boycotten onder andere Nederland, omdat dit land Israël steunt.

- In Nederland vindt de eerste autoloze zondag plaats, veroorzaakt door de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers.

- De ruimtesonde Pioneer 10 bereikt de planeet Jupiter en stuurt de eerste foto's door naar de Aarde.

- Wim Kan komt voor het eerst met zijn oudejaarsavondconference op televisie. Met 8,8 scoort hij de hoogste waardering aller tijden. Van de desbetreffende elpee gaan er zo'n 300.000 over de toonbank.

- Het boek Kruistocht in spijkerbroek - Thea Beckman komt uit.

- Bekende films uit 1973:

https://en.wikipedia.org/wiki/1973_in_music 

- Pink Floyd releases The Dark Side of the Moon, which goes on to become one of the best-selling albums of all time. The album debuts on the Billboard 200 on March 17, reaches #1 on April 28, and eventually logs the all-time record of 741 weeks on that chart.

- Led Zeppelin embarks on a tour of the United States, during which they set the record for highest attendance for a concert, 56,800, at the Tampa Stadium in Tampa, Florida. The record was previously held by The Beatles. Performances for the movie The Song Remains the Same are also filmed.

- Mike Oldfield's Tubular Bells becomes the first release on Richard Branson's newly launched Virgin label.

- Slade play a sell-out Earls Court in London after two number one singles this year.

- David Bowie 'retires' his stage persona Ziggy Stardust in front of a shocked audience at the Hammersmith Odeon at the end of his British tour.

- Jan Akkerman from the Netherlands was chosen 'Best Guitarist in The World' by the readers of the UK magazine, Melody Maker.

- Genesis releases their 5th studio album Selling England by the Pound, one of their most commercially successful albums

- CBGB music club opens in Manhattan

Weergaven: 8

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share