Good Meat – Good Meat (EP)

Share

 

 

Good Meat - Good Meat (EP)

 

Wikipedia not

YouTube

Discogs

Mijn historie

Die begon bij m'n schoonzus. Ze had op YouTube wat filmpjes Good Meat gezien en was erg enthousiast.

Ze wist ook nog dat ze binnenkort in de buurt zouden optreden. Dus dat moest gecheckt worden, en inderdaad, wat een leuke on Nederlandse muziek uit Nederland. Het optreden was op16-6-2012 in "Die Twee" in Wervershoof.

We zijn er geweest en de eerste indrukken werden helemaal waar gemaakt. Leuke groep jonge gasten uit Haarlem.

Helaas is het na de tweede EP "Bumpy Bedford Jungle Journey" uit 2013 stil geworden rond de groep. Gelukkig zie ik weer wat optredens staan voor de komende tijd. Moeten we maar even achteraan gaan.

Score: *******

Er zit theater in de muziek van Good Meat, dat blijkt al direct bij het eerste nummer "Intro". Direct hoor je ook een sterke overeenkomst met de theatrale live opnames van de Doors. Mede doordat de stem van Donald Madjid grote overeenkomsten heeft met Jim Morrison. Dat is direct scoren als de muziek geen kopie is van wat de Doors al gedaan hebben.

Hier slagen ze zeer goed in, de nummers worden mooi opgebouwd en zijn telkens verrassen in hun wendingen.

Het talent druipt er van af en live staan ze ook heel stevig hebben we inmiddels ervaren. Dit voelt als de adem inhouden tot de grote uitbarsting komt in de vorm van een prachtig album. Helaas kunnen we dus alleen nog een tweede EP noteren. Meer, meer, meer!

Top 40

Nog niet, komt vast nog wel eens.

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Weergaven: 5

Share
Share