Good Meat in Weververhoof (16-06-2012)

Share

In juni 2012 belde m'n schoonzus of m'n vrouw en ik mee wilden naar Good Meat. Ze had deze band uit Nederland al eerder genoemd als jong en veelbelovend aan de hand van onder andere Youtube filmpjes, maar ik had nog niets gehoord. Ik wacht altijd tot er een album is.

Ze had me onder andere verteld dat ze een prijs hadden gewonnen. Ik heb het terug kunnen vinden op Youtube: "Good Meat, de winnende band in de categorie bands van het Haarlems Interscholair Toernooi 2011."

Good Meat spelen hun eigen nummer "Dark Blues" in het Patronaat, Haarlem.

Het optreden was vlakbij, in een kroeg in Wervershoof. Zij wilde er graag naar toe en ze was er zeker van dat ik de muziek ook goed zou vinden. We hadden die zaterdagavond niets te doen, dus we hebben de gok gewaagd.

Good Meat in Weververhoof (16-06-2012)
Good Meat in Weververhoof (16-06-2012)

In Wervershoof aangekomen staat de witte bus (Een Bedford?) van de band pal voor de deur van de kroeg. Het is rustig binnen, ook in de zaal waar de band op een klein podium hun spullen heeft staan.

Het is nog erg stil, maar misschien zijn we te vroeg. Tegenwoordig komt de jeugd tenslotte steeds later. We drinken wat, we praten wat over onze verwachtingen. We zien de band ook in de andere hoek van de zaal bij elkaar zitten en het gezellig met elkaar maken. Het zijn in onze ogen piepjonge gasten. Het zouden onze kinderen kunnen zijn.

Na een paar biertjes is het dan zo ver. De band stapt het verhoginkje op en begint. Inderdaad, ik vind het lekkere muziek. Wat een stem heeft die zanger (Donald Madjid). Wat spelen die jongens goed. De stijl is Doors-achtig. Vooral de stem van de zanger doet aan Jim Morrison denken. Hij doet dat wel op een manier dat ik me afvraag hoeveel die stem kan verdragen voor die het begeeft.

De muziek is heel volwassen en duidelijk door de sixties geïnspireerd. Ik wordt er steeds enthousiaster van. De nummers die ze geschreven hebben staan als een huis, dit is een heel getalenteerd groepje.

CD: Good Meat - Good Meat (2012)
CD: Good Meat - Good Meat (2012)

Ze nemen na een tijdje een pauze en ik zie dat ze CD's bij zich hebben om te verkopen. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik loop naar ze toe om er 1 te kopen. Ik hoef niet in de rij, ik wordt eerder geobserveerd door de jongens hoe het kan dat ik de CD, ook Good Meat genaamd, wil hebben. Ze hadden geen idee hoe cult dit CD'tje nu (april 2020) voor mij is.

Na de pauze gaat de band verder waar ze gebleven waren. We worden met nog een aantal nummers verwend ook al is de zaal betreurenswaardig leeg. Zelden heb ik zittend op een kruk zo'n gedenkwaardig concert gezien.

We gingen naar huis met het idee de geboorte van een grote band te hebben meegemaakt. Helaas is daarna alleen nog de mooie EP "Bumpy Bedford Jungle Journey" uitgebracht en lijkt de band niet lang daarna uiteengevallen te zijn. Zo zonde! Dankjewel schoonzus dat je er voor gezorgd hebt dat we dit hebben meegemaakt.

Good Meat:

Drums: Nic Niggebrugge
Bass: Ot Leendertse
Keys: Barry Voogd
Guitar: Marnix Wilmink
Vocals: Donald Madjid

 

Weergaven: 2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share