Half Moon Run – Dark Eyes

Share

 

 

Half Moon Run - Dark Eyes

 

wikipedia1

YouTube

Discogs

Mijn historie

Bij het begin van het beluisteren van deze plaat had ik de indruk dat ik een band van het caliber Radiohead gemist had. Dat zou vrij onwaarschijnlijk zijn, maar zo mooi is de muziek wel.

Dat het een debuut CD is zorgt voor de wens naar meer. En daar is dus al 3 jaar niet van gekomen. Gelukkig lees ik op Twitter dat ze wel aan een album werken:"For all of you asking about the new record.. we're going as fast as we can!:)". Nog even geduld dus.

Helaas is de tour agenda ook erg leeg, 1 optreden in Canada, maar misschien wordt dat ook gekoppeld aan de release van de CD. Please do Paradiso!

Score: ******* **

De reeds gelegde link naar Radiohead komt door de zang harmonieën en de akoestische gitaar partijen. Half Moon Run benadert hier de oneindige schoonheid van Radiohead.

Verder heeft de band een geheel eigen geluid. Ze slagen er in om in het gebied van muziek waarbij zang, drum, gitaar en toetsen de ingrediënten zijn toch weer een nieuw en bovenal ook heel mooi eigen geluid neer te zetten. Sterke nummers gebaseerd op door de gezamenlijke instrumenten opgewekte ritmes. De harmonieën zijn sterk ritme gebaseerd. Iets waar ook Alt-J heel sterk in is, om toch maar weer een referentie aan te maken.

Ik noemde al even het mooie geluid, maar dat moet nog meer versterkt worden omdat alles echt opvallend mooi klinkt. Veel briljanten schitteren mooi in een doffe omgeving, deze muzikale briljanten schitteren tussen muzikale briljanten. Het is een stroom van mooiheid, de juiste toon wordt voortdurend geraakt en dat is toch bijzonder.

Top 40

"Full circle" heeft slechts de Tipparade gehaald. Snap ik natuurlijk niet. In Canada is er een alternatieve chart waar ze wel in gescoord hebben.

2012 op Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/2012

 

- Prins Friso raakte op 17 februari in coma na een skiongeluk in het Oostenrijkse Lech.

- In Londen werden de Olympische Zomerspelen gehouden.

- De Amerikaanse presidentsverkiezingen waarbij Barack Obama op 6 november werd herkozen.

- Het 2012-fenomeen; sommige mensen zagen in de Mayakalender het bewijs dat eind 2012 de wereld zou vergaan.

- De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt de ontdekking van Metslawier-zuid, het grootste gasveld op land sinds 1995.

- De prijs van benzine evenaart in Nederland het hoogste niveau ooit. De adviesprijs van benzine is 1,757 euro per liter. De prijs in Nederland ligt daarmee 10 tot 20 cent hoger dan in de buurlanden.

- Verschillende websites, waaronder de Engelstalige Wikipedia, worden vierentwintig uur platgelegd uit protest tegen twee Amerikaanse wetsvoorstellen met betrekking tot internetpiraterij, bekend onder de namen SOPA en PIPA.

- Laura Dekker komt na 518 dagen aan op Sint Maarten na een zeilreis rondom de wereld. Ze is hierdoor de jongste solo-zeiler ooit die de wereld rondgezeild is.

- De Nederlandse banken schakelen voor overschrijvingen volledig over op SEPA.

- Het in 2006 opgerichte sociale netwerk Twitter heeft sinds vandaag een half miljard accounts.

- De App Store van het Amerikaanse technologieconcern Apple bereikt de mijlpaal van 25 miljard gedownloade apps sinds de opening in 2008.

- De eerste Nederlandse Apple Store opent in Amsterdam.

- Het gratis Nederlandse dagblad De Pers brengt zijn laatste editie uit. Dit vanwege structureel tegenvallende advertentie-inkomsten.

- UNESCO maakt bekend dat het scheepswrak van de Titanic op de Werelderfgoedlijst komt. Het schip is deze maand precies honderd jaar geleden gezonken.

- Op het Foundation Fighting Blindness event in San Francisco wordt het eerste testmodel van Google Glass gepresenteerd.

- Onderzoekers van de TU-Delft melden de waarneming van een nieuw deeltje. Het betreft het al in 1937 door de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana uit dekwantummechanica voorspelde elementaire Majorana-deeltje.

- Japanse wetenschappers slagen erin op een kale muis levend mensenhaar te laten groeien met haarstamcellen die onder de huid van de muis werdengetransplanteerd.

- De wietpas wordt ingevoerd in de Nederlandse provincies ZeelandLimburg en Noord-Brabant. Hierdoor neemt de overlast van straatdealers direct toe.

- De SpaceX Dragon plonst in de Grote Oceaan en keert zo, als eerste commerciële ruimtevaartuig, terug op aarde na een bezoek aan het internationale ruimtestation ISS.

- Het diamanten regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth wordt groots gevierd met een vlootschouw van meer dan duizend boten op de Theems. De vorstin viert dat ze zestig jaar staatshoofd is.

- André Kuipers keert terug op aarde na een verblijf van ruim een half jaar in de ruimte.

- Het Mars Science Laboratory landt op de planeet Mars omstreeks 7:30 uur Nederlandse tijd.

- Het vermeende Facebook-feest Project X Haren in het Groningse Haren ontaardt in chaos en rellen.

 

Weergaven: 12

Share
Share