Ilse DeLange in Paradiso (12-11-2003)

Share

In die tijd keek ik heel anders tegen Ilse DeLange aan dan nu na al haar deelnames aan de jury van The Voice Of Holland. Ze was voor mij de bekende country muzikant die ook in Nashville verkeerd heeft. Niets van de warme persoonlijkheid was tot dan toe tot me gekomen.

M'n (ex-) vrouw wilde er graag naar toe en voor wat hoort wat. Zo vonden we een goed plekje halverwege de zaal en deed Ilse DeLange haar ding.

Geleidelijk aan begon m'n waardering voor haar als artiest, voor de band en de muziek te stijgen. Het geluid was goed en toen bij een rustig en breekbaar nummer iemand achter ons ongegeneerd door de verstilling heen stond te kletsen vond ik dat echt vervelend.

Ik heb nog steeds weinig kaas gegeten van het repertoire van Ilse DeLange en een setlist is er ook niet te vinden, dus meer kan ik er niet over vertellen. Maar het eerste zaadje van waardering was gezaaid.

Ondertussen had Ilse natuurlijk al een aantal keer het woord genomen. Ook dat was heel vermakelijk met haar Twentse accent. Vooral als ze daar zelf over gaat lachen.

Embed from Getty Images

Ilse DeLange performs on stage at Night of the Proms at Ahoy on November 18th 2003 in Rotterdam, Netherlands.

Zo raakte ik ook steeds meer onder de indruk van de kwaliteit van de muzikanten die op het podium stonden. Zou daar toen al JB Meijers bij gestaan hebben?

Tegen het einde van de avond werden er nog een paar mooie nummers gespeeld. De stijl van de Ilse DeLange muziek is nog steeds niet de mijne, maar als muzikant en persoon had ze veel indruk gemaakt.

Weergaven: 2

Share
Share