Jeffrey Foucault in Patronaat (7-9-2018)

Share

Jeffrey Foucault in Patronaat, dat klinkt toch aantrekkelijk? Ik ken redelijk wat muziek van hem die de moeite waard is, vooral het album "Cold Satellite" is me goed bevallen.

Bij aankomst blijkt dat het optreden in de kleine zaal is. Zijn er zo weinig kaartjes verkocht?

Bij het voorprogramma, maakt Jasper Schalks toepasselijke muziek voor deze avond. Gelukkig heeft hij wat vrienden meegebracht anders was het bijna leeg geweest in de zaal. De zang en het gitaarspel zijn prima. Het wordt een heel behoorlijk optreden.

Voor Jeffrey Foucault  wordt het toch wat voller in de zaal, maar vol zeker niet. Ik had toch echt wat meer aanhang verwacht op basis van z'n muziek.

Er staat een leuke band met een bijna full-time slide-gitaar speler. Dat kan mooi worden of afschuwelijk. Gelukkig maakt hij de muziek niet al te dramatisch, scheurt zelfs af en toe met het ding. Zo klinken ze het best.

Jeffrey Foucault kan live net zo goed zingen als op de plaat, dat is heel prettig. Als hij z'n akoestische gitaar omruilt voor een elektrische raak ik meer geboeid door de muziek.

Toch kabbelt het vooral door, kan ik maar moeizaam achterhalen waarom ik de muziek eigenlijk zo leuk vind. Slecht is het allerminst, het ligt vanavond gewoon te net ver van wat ik echt leuk vind.

Ik kan ook geen hoogtepunt noemen van deze avond. Het was leuk maar het zal niet lang blijven hangen bij me.

 

Weergaven: 3

Share
Share