Jennie Lena in Het Park in Hoorn (14-10-2017)

Share

Jennie Lena in de Schouwburg in Hoorn, daar wil je natuurlijk bij zijn. Sinds haar samenwerking met Anouk en The Voice zijn haar uithalen beroemd over de hele wereld.

Naast haar mooie stem vanavond, hoop ik persoonlijk ook op een album welke een voortzetting is van wat ze in 2009 onder de naam Jenny Lane uitbracht, "Monsters".

Niet dat dat er in zit, haar voorkeur voor pop en met name Michael Jackson en bijvoorbeeld Prince geven alle aanleiding voor een nog meer op pop gerichte koers. (Maar een album zit er wel aan te komen!)

Toch zit hier voor mij wel de angel van vanavond. Met de interpretatie van nummers van die artiesten is niks mis, het blijft muziek waar ik niet veel mee heb.

Jennie Lena in Het Park in Hoorn (14-10-2017)
Jennie Lena in Het Park in Hoorn (14-10-2017)

Gelukkig is er meer te genieten dan dat. De eerste keer dat dit lukt is met Stevie Wonder's "Don't you worry 'bout a thing". Dat is zo'n nummer met wat extra's waar ik heel erg van geniet. Ook in de versie van Jennie Lena. Dit is de eerste keer dat ze haar volume helemaal open zet en prachtig kan galmen. Hierin excelleert ze.

Toch is de avond vooral een kennismaking met "De moeder van hiernaast". Ze noemt het podium ook haar "kamer". Er wordt door Jennie Lena veel verteld en er is veel contact met het publiek. Of er komt zelfs publiek op het podium, bijvoorbeeld om samen met Jennie te dansen. Super gezellig allemaal.

Jennie Lena in Het Park in Hoorn (14-10-2017)
Jennie Lena in Het Park in Hoorn (14-10-2017)

Toch kom ik voor de muziek en er zijn genoeg van die genietmomenten. "Love Of My Life" van Queen wordt samen met de prachtig klinkende gitaar van Rory de Kievit heel mooi vertolkt. Ook zonder de uithalen kan de zang van Jennie Lena super mooi zijn.

"Never Can Say Goodbye", welke ik ken van Gloria Gaynor, was ook in roos. Het meeste indruk maakte het nummer wat ze voor haar vader zong, "Papa, Can You Hear Me?" ditmaal ook heel mooi begeleid op piano (Maarten Helsloot).

De avond moest natuurlijk afgesloten worden met een buurtfeest. Ze nodigde dus mensen uit om samen met haar op het podium het eind van de avond in te leiden.

Zo werd het een heel leuke avond. Ik gun Jennie Lena succes als zangeres van mooie eigen composities en/of van een partner à la John Ewbank. Ik hoop dat haar komende CD hier al iets van gaat laten zien.

Weergaven: 3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share